TV-uitzending Hou ’t Schoon – De Afvalrace op 6 oktober

September 24, 2019

Het RTL Telekids TV-programma Hou ’t Schoon- De Afvalrace met basisschoolleerlingen uit gemeente Oss kun je zien op zondag 6 oktober. De uitzending is om 16.35 uur op RTL 8 bij RTL Telekids. De herhaling is op zaterdag 12 oktober. De Afvalrace is een TV spelshow waarin basisschoolleerlingen op een speelse manier kennis maken met de thema’s zwerfafval en afval scheiden.

 

Hou ’t Schoon – De Afvalrace

De opnames waren op zondag 2 juni in het park bij speeltuin Elckerlyc en kinderboerderij de Elzenhoek. Basisschoolleerlingen uit de gemeente Oss van 8 jaar en ouder deden mee aan het programma. De kinderen speelden verschillende spelrondes. Na iedere ronde vielen er deelnemers af, met als slot een spannende finale. De winnaars van de Afvalrace krijgen een les Youtube-filmpjes maken van de bekende Youtuber Gio. Samen maken ze een vlog over (zwerf)afval en afval scheiden.

 

Lespakket scholen

Naast het TV-programma kregen alle basisscholen in de gemeente Oss het Hou ’t Schoon-lespakket. Zo maken kinderen op een speelse manier kennis met het onderwerp afval. Gemeente Oss vindt educatie over (zwerf-)afval belangrijk. Ze geven gratis gastlessen op scholen en organiseren rondleidingen op het Duurzaamheidsplein.

 

Ook organiseren ze opruimacties voor leerlingen. Speciaal voor kinderen op de basisschool is er de kinderclub 'MikMak'. Hier kunnen kinderen gratis lid van worden. Kijk voor meer informatie op www.mikmakkers.nl

De samenwerking met Hou ’t Schoon – De Afvalrace draagt bij aan kinderen bewust maken van hoe ze moeten omgaan met afval. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon