KinderKunstWeek Oss in herfstvakantie

September 25, 2019

Tijdens de herfstvakantie organiseren zeven Osse culturele instellingen samen de KinderKunstWeek. Van 14 t/m 17 oktober zijn er elke dag één of meerdere culturele activiteiten voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Het is de tweede keer dat Museum Jan Cunen, Groene Engel, Volksuniversiteit, Bibliotheek, Stadsarchief Oss, Muzelinck en theater De Lievekamp de handen ineen slaan om samen een cultureel programma voor de herfstvakantie te ontwikkelen.

 

Samenwerking
Vorig jaar trokken de zeven instellingen voor het eerst samen op om een activiteitenprogramma in de herfstvakantie vorm te geven. Er werden al eerder activiteiten georganiseerd door de individuele instellingen, maar door samen te werken ontstaat een compleet programma met elke dag een activiteit en aanbod voor alle kinderen van 3 t/m 12 jaar. Doordat elke instelling zijn eigen expertise inzet is een programma gecreëerd vol variatie en zit er voor ieder kind een interessante en leuke activiteit bij.

 

Van escape room tot slagwerk

Elke instelling heeft een programma met activiteiten samengesteld en de diversiteit is groot. Bij de Volksuniversiteit kunnen kinderen zichzelf uitdagen om binnen een uur te ontsnappen uit een Escape room terwijl je bij de Groene Engel lekker kunt ontspannen bij de films van het Cinekid Festival. Muzelinck organiseert verschillende workshops, zoals slagwerk en edelsmeden en het Stadsarchief Oss stuurt kinderen met een spannende speurtocht het centrum van Oss in. Bij Museum Jan Cunen mogen kinderen hun eigen masker maken, gebaseerd op de huidige tentoonstelling. Bij de bibliotheek kun je op de foto terwijl je in de ruimte zweeft of in de jungle bent met behulp van een green screen. Theater De Lievekamp presenteert de voorstelling Het Nieuws van Gisteren, waarin Napoleon, mammoeten en dinosauriërs per ongeluk in het actuele nieuws verschijnen.

 

Kaartverkoop en aanmelden
Voor een aantal activiteiten moet je van tevoren aanmelden of een toegangskaartje kopen. Dit kan bij de desbetreffende instelling.

 

Ga voor een overzicht van alle activiteiten in de KinderKunstWeek naar www.trefhetinoss.nl/kinderkunstweek

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon