Internationaal geprezen kunstenaar opent foto-expositie Pauluskerk

October 4, 2019

In het decor van de pittoreske Pauluskerk biedt FotoAtelier-0412 voor het vijfde jaar op rij fotografen uit Oss en omstreken een podium om hun werk tentoon te stellen. Deze lustrum-expositie wordt op 12 oktober feestelijke geopend door internationaal geprezen kunstenares Jolande van Lith.

 

'De Pauluskerk is een hot spot waar Oss trots op mag zijn, een culturele hippe en artistieke smeltkroes. In deze bijzondere ambiance en hartelijke sfeer brengen de organisatoren van dit Foto Festival creatief talent samen. De tentoonstelling geeft een mooie kijk in het fotografisch hart van de deelnemers.' 

 

"De expositie van FotoAtelier-0412 is ieder jaar weer een feestje om bij aanwezig te zijn en werk tentoon te stellen. De ongedwongen sfeer en de mooie mix aan werken van amateurs en professionals geeft bezoekers een prachtig beeld van hoe rijk de wereld van de fotografie is", aldus mede-organisator Rob van Well. Net als de afgelopen jaren wordt er ook dit jaar werk van Van Lith vertoond bij de expositie.

 

‘’We zijn er trots op fotografen uit de omgeving een podium te kunnen bieden om hun werk tentoon te stellen”, vertelt Rob. ‘’Ieder jaar ontvangen we honderden mensen die met veel plezier kennismaken met fotografie, zich laten verwonderen en inspireren. Voor dit lustrum hebben we dit jaar een aantal verrassingselementen. Zo is er een Kijkkamer, een beleving op zich”, aldus Van Well.

 

Dit jaar zal de opening worden verzorgd door internationaal kunstenares Jolande van Lith. Van Lith werd in juni uitgeroepen tot ‘International Artist of the Year 2019’ door het kunstblad ‘International Contemporary Art Magazine’. Daarnaast won ze de afgelopen jaren meerdere prijzen in onder andere Milaan en Venetië. Ook is ze bekend door haar deelname aan ‘Steenrijk, straatarm’ en ‘Ali’s mensentuin’.

 

FotoAtelier-0412 is een collectief van fotografen Rob van Well, Roy van Peufflik, Yvonne Jansen en Ingrid Verhey.

 

Officiële opening: 12 oktober om 11.00 uur. De expositie is gratis te bezoeken in het weekend van 12 en 13 oktober in de Pauluskerk aan de Oude Litherweg 2 in Oss. De expositie is op beide dagen geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon