Laatste kans voor glasvezel in Oss

October 8, 2019

De laatste maand van de vraagbundelingscampagne voor glasvezel in de gemeente Oss is ingegaan. Dit betekent dat inwoners nog tot 1 november 2019 hebben om een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de acht providers. 

 

Blijft Oss achter?

Al 3 miljoen huishoudens in Nederland hebben een glasvezelaansluiting. Alleen als 30% van de inwoners van de gemeente vóór 1 november 2019 een glasvezelabonnement afsluiten, kan E-Fiber zorgen dat Oss niet achter blijft. Om met de aanleg van het glasvezelnetwerk van start te gaan en daarmee een zeer grote investering te doen, is een minimale hoeveelheid inschrijvingen noodzakelijk.

 

Hoewel er vele positieve geluiden in de gemeente te horen zijn, is de 30% nog niet bereikt. Een cruciale fase voor Oss is aangebroken. Er moet nog een groot aantal abonnementen worden afgesloten voordat het glasvezelnetwerk werkelijkheid wordt. Het is nu of nooit.

 

Unieke kans

“Weinig is zo vervelend als een trage of onbetrouwbare internetverbinding. Zeker voor een bedrijf of gezin. Je merkt pas hoe belangrijk dat is, als het even uitvalt: een film of documentaire, de krant of het Journaal, het uploaden van een grote foto, gegevens of muziek. Maar ook: bewaking op afstand… Steeds meer gaat via internet. Ik vind ik het als wethouder belangrijk dat voldoende Ossenaren kiezen voor glasvezel. Er is tot nu toe geen enkele aanbieder bereid geweest om glasvezel aan te leggen in de hele gemeente Oss zonder hoge instapkosten. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van deze unieke kans.” aldus Wethouder Frank den Brok van Economie en Cultuur.

 

Glasvezel Spreekuren
Vanaf 14 oktober zijn er vijf glasvezelspreekuren gepland op diverse locaties in de gemeente. Tijdens deze speciale spreekuren krijgen de inwoners persoonlijk advies en is er de mogelijkheid om aan E-Fiber en de providers vragen te stellen over hun diensten en abonnementen.

 

Data en locaties van de inloopspreekuren:

 • Maandag 14 oktober 19.00 - 21.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Binnenstad, Oss

 • Woensdag 16 oktober 19.00 - 21.00 uur in Wijkcentrum Schadewijk, Oss

 • Maandag 21 oktober 19.00 -21.00 uur in Gemeenschapshuis De Hoeve, Lith

 • Dinsdag 22 oktober 19.00 - 21.00 uur in Dorpshuis De Berchplaets, Berghem

 • Donderdag 24 oktober 19.00 - 21.00 in Dorpshuis De Bongerd, Macharen

Aanmelden voor de spreekuren is niet noodzakelijk, men kan gewoon ‘inlopen’.

 

 

Meer informatie over glasvezel en het aanbod is te vinden op www.e-fiber.nl/oss

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • YouTube Social Icon