Expositie Woosje Wasser in Ravenstein

October 21, 2019

Woosje Wasser werkt al een leven lang met textiel. Haar werk gaat dan ook altijd over textiel, textiel als expressiemiddel en metafoor voor het leven in al zijn facetten.

 

Begonnen met geappliqueerde wandkleden in groot en klein formaat koos ze uiteindelijk voor kunstenaarsboeken als favoriete vorm om zo het materiaal het best tot zijn recht te kunnen laten komen. Stalenboeken in allerlei vormen en formaten, verschillend van inhoud en bewerking die de diversiteit en de talloze mogelijkheden van het materiaal tonen. De boekvorm biedt immers bij uitstek de kans niet alleen de voorkant te laten zien, maar juist ook de even interessante achterzijde een gelijkwaardige rol te laten spelen.

 

Merklappen, herbaria, agenda’s, gedichten, dodenboeken, reisimpressies of flarden dagboek, steeds krijgen herinneringen en reflecties vorm met staaltjes stof, borduurdraden, verf en stiksels. Veel van de gebruikte stoffen zijn restanten afkomstig uit de oude Brabantse textielindustrie, zoals de Vlisco uit Helmond.

 

Woosje Wasser woont en werkt op de Tiengeboden in de Ooijpolder. Haar inmiddels zeer omvangrijke verzameling textiele kunstenaarsboeken is te zien op haar blog woosjewasser.blogspot.com

 

Openingstijden expositie:

25 t/m 27 oktober 11.00 uur – 17.00 uur,

1 en 2 november 11.00 uur – 17.00 uur

Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1). Vrij toegankelijk

 

www.cultuur-ravenstein.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon