Oss opnieuw boterstad

October 21, 2019

Het is dit jaar 90 jaar geleden dat de laatste margarinefabriek in Oss haar deuren sloot. Boter speelde een belangrijke rol bij de start van de industrie in Oss. In 1871 wordt in Oss op grote schaal voor het eerst kunstboter, oftewel margarine, geproduceerd. In 1929 wordt de laatste margarinefabriek van Jurgens verhuisd naar Rotterdam.

 

Pepernotenboter

Nu in 2019 is er opnieuw boternieuws. De gebroeders Hans en Antoon Looman van de firma Looman Salades hebben in samenwerking met de Osse Sint Serie, Pepernotenboter ontwikkeld. Een heerlijk, smeuïge boter met een crunchy twist. De aanzet komt van Jan van Leest: “Het oorspronkelijke idee was om Pepernotensalade te maken, maar Hans en Antoon kwamen met Pepernotenboter als alternatief”. De boter speelt een rol in de serie, en is vanaf 1 november verkrijgbaar bij o.a. Jumbo van Bergen in Oss. Ook op Aruba, Bonaire en Curaçao zal de boter verkocht gaan worden. 


Osse Sint Serie
De Osse Sint Serie bestaat uit acht afleveringen die online via 412TV.nl te zien zullen zijn. In deze serie gaat Piecentro (Piet) op zoek naar de kern van Oss. Tijdens zijn reis door de gemeente ontmoet hij diverse ondernemende mensen die hem helpen zijn taken te volbrengen. De ontknoping van de serie vindt plaats  tijdens de Osse intocht op 23 november in het stadscentrum. De afleveringen zijn vanaf 16 november te zien.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon