'Onder Oss': 45 jaar archeologische vondsten in Oss

October 23, 2019

Oss is een archeologische goudmijn. De vorstengraven natuurlijk, maar ook de Willibrordusput, het vestingwerk in Ravenstein en de vele sporen van vroege bewoners onder de wijken Mettegeupel en Horzak. Hierover zijn nu twee boeken geschreven.

 

Onder Oss

De Leidse archeologen Richard Janssen en Evert van Ginkel hebben een boek geschreven over archeologisch onderzoek in Oss: Onder Oss. Richard Janssen was verbonden aan gemeente Oss als stadsarcheoloog. In het boek staan uitgebreide beschrijvingen, foto’s en tekeningen van 45 jaar archeologische vondsten en onderzoek in Oss. Het boek is sinds 15 oktober te koop bij boekhandel Derijks, Stadsarchief Oss en Museum Jan Cunen.

 

Onder Oss  is een uitgave van Uitgeverij Iris in Berghem.

Bureau Weleer, D-tv Oss en gemeente Oss hebben over Onder Oss een mini-documentaire gemaakt.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Kunstrally CrOss biedt podium aan jongeren

January 20, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon