Herman Tibosch nieuwe directeur Museum Jan Cunen

October 29, 2019

Het bestuur van het Museum Jan Cunen maakt vandaag bekend dat Herman Tibosch is benoemd tot Algemeen Directeur. Met ingang van 1 januari 2020 zal hij de huidige directie opvolgen.

 

Na de zomervakantie ging Museum Jan Cunen op zoek naar een nieuwe Algemeen Directeur. De uitdaging hierbij was om het artistieke en zakelijke gedeelte in één nieuwe algemeen directeur te verenigen. Belangrijke opgave is het enkele jaren geleden succesvol verzelfstandigde Museum Jan Cunen naar een volgende fase te brengen.

 

Herman Tibosch zal de komende jaren de missie van Museum Jan Cunen, te weten ‘het creëren van een inspirerende ontmoetingsplek, waar schoonheid, verbeelding en verwondering samenkomen’, verder inhoud geven. Het museum wil een prikkelend podium zijn voor 19e en 21ste eeuwse kunst en lokale/regionale geschiedenis, voor jong talent, ideevorming en debat en legt verbinding tussen een ‘rijk’ industrieel verleden in Oss e.o., een turbulent heden en de toekomst. Het bewaken van een goede balans tussen de artistieke, zakelijke en educatieve aspecten vormt hierbij een belangrijke randvoorwaarde.

 

Herman Tibosch (Eindhoven, 1972) woont in Nijmegen en heeft ruime ervaring en kennis opgedaan bij het Kröller-Müller Museum te Otterlo. Als hoofd Educatie gaf hij vorm aan een eigentijds en innovatief publieksbeleid, met een accent op persoonlijke beleving, inclusiviteit en actieve participatie. Met zijn tentoonstellingen, publicaties en opvallende samenwerkingsprojecten verlaagde hij de drempel van het museum en gaf hij de collectie actuele relevantie. Zijn Digitale Scheurkalender, die ook ouderen en Taalmaatjes in aanraking brengt met kunst, won recent de prestigieuze ICOM CECA Best Practice Award.

 

Herman Tibosch: “Ik heb ongelooflijk veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik wil me sterk maken voor een actieve relatie met de stad, haar verhalen en bewoners, en voor tentoonstellingen die ook niet-Ossenaren nieuwsgierig maken naar het museum en zijn inspirerende collectie.”

 

Peter Beckers, voorzitter bestuur Museum Jan Cunen: “Vanuit mijn rol als voorzitter zie ik in Herman een heel goede partner om met zijn kennis, netwerk en goede zicht op het museale bedrijf, ons museum te komen versterken. Het museum is volop in beweging. De deskundigheid en gedrevenheid van Herman Tibosch zijn daarbij zeer welkom. Als bestuur hebben wij er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon op de juiste plaats is.“

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Kunstrally CrOss biedt podium aan jongeren

January 20, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon