Jonge geoloog uit Berghem doet wereldvondst

October 29, 2019

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: je gaat mee op een excursie en je doet de vondst van je leven! Dat gebeurde Theun van den Akker uit Berghem.

 

Tijdens een recente excursie van de Osse geologieclub ‘Geo-Oss’ heeft Theun een fossiele schelp van een ‘ammoniet’ gevonden. Ammonieten waren inktvis-achtige dieren die miljoenen jaren geleden de wereldzeeën bevolkten. Het exemplaar dat Theun vond is zo’n 100 miljoen jaar oud. En dat is niet het enige: met een diameter van ruim een halve meter betreft het een reusachtig en zeer uitzonderlijk exemplaar. De vondst werd gedaan in de kalksteengroeve in Rheine, in Duitsland.

 

Theun: ‘Toen we bij de groeve kwamen rende iedereen naar binnen. Ik bleef vooraan tussen de stenen zoeken, en toen ik iets geks zag wou ik er een klap met de hamer op geven. Maar m’n moeder zei: nee, dat is iets! Het was heel zwaar dus ik heb ‘m samen met m’n vader opgetild. We hebben ‘m schoongemaakt en m’n vader heeft er thuis een standaard voor gemaakt. Ik vind ’t de vondst van m’n leven!’

 

Op de jaarlijkse mineralen- en fossielenbeurs die de Stichting Geo-Oss op Zondag 10 November aanstaande organiseert is Theun's vondst te zien. Naast de beurs wordt er namelijk ook een expositie ingericht met als thema ‘Fossielen & Mineralen, van ver weg & dichtbij’. 

 

GeoSfeer - de mineralen- en fossielenbeurs van Geo-Oss - wordt dit jaar voor de 42e keer gehouden. Met zo’n 1000 bezoekers en zo'n 30 standhouders is het een van de grootste Geobeurzen van Nederland. 

 

GeoSfeer 2019 
Zondag 10 november 2019 van 10:00-17.00 uur in ‘De Berchplaets'
Entree: € 1,50 tot 12 jaar, daarboven € 3,50.

 

Voor inlichtingen: 0619093992.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon