AV Oss'78 en de Maasdijk starten trainingsprogramma

November 11, 2019

AV Oss’78 en de organisatie van De Maasdijk hebben de handen ineengeslagen voor een uniek trainingsprogramma: het Marathon Trainingsprogramma Maasdijk 2020. Dit trainingsprogramma bereidt deelnemers in 25 weken voor op deelname aan de hele of de halve marathon van De Maasdijk op 20 juni volgend jaar. Naast trainingen krijgen deelnemers diverse extra’s zoals een videoanalyse, een hartslagtest en presentaties van experts. Het trainingsprogramma start op donderdag 2 januari.

 

Het Marathon Trainingsprogramma Maasdijk 2020 wordt verzorgd door een deskundige en ervaren trainer. Er is 1x per week een groepstraining op de atletiekbaan en daarnaast trainen de deelnemers 2x per week zelfstandig op basis van een persoonlijk trainingsschema. De groepstrainingen zijn gericht op uithoudingsvermogen, looptechniek, kracht, lenigheid en coördinatie. Voor de lopers van de marathon zijn er bovendien vier extra duurtrainingen.

 

Extra’s: videoanalyse, hartslagtest en info-sessies

Het Marathon Trainingsprogramma biedt naast trainingen ook diverse extra’s. Er worden video-opnamen gemaakt die individueel worden besproken. Daarbij wordt gelet op looptechniek, paslengte en pasritme. Ook wordt er een hartslagtest gehouden op basis waarvan voor elke deelnemer de ideale snelheid en hartslagfrequentie voor duurlopen worden bepaald. En tijdens drie info-sessies geven experts uit de praktijk presentaties over voeding, blessures en hardloopkleding en –schoenen.

 

Instapniveau
Voor deelname aan het trainingsprogramma is een zeker instapniveau vereist. Van deelnemers die de marathon willen gaan lopen wordt verwacht dat zij eerder ten minste drie maal aan een halve marathonwedstrijd hebben deelgenomen, waarvan de laatste keer niet langer dan zes maanden geleden is. Deelnemers die de halve marathon gaan lopen hebben eerder ten minste drie maal een 10-kilometerwedstrijd gelopen, waarvan de laatste keer ook niet langer dan een half jaar geleden is.

 

Meer info

Het Marathon Trainingsprogramma Maasdijk 2020 start op donderdag 2 januari 2020. De groepstraining vindt plaats op donderdag van 18:45 uur tot 20:15 uur op de atletiekbaan van AV Oss ’78 op Sportpark de Rusheuvel in Oss.

 

De kosten voor deelname bedragen 119 euro. Leden van AV Oss’78 krijgen 50% korting.

 

Aanmelden kan per e-mail naar looptrainer@avoss78.nl. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum. Bij 35 deelnemers sluit de inschrijving. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Scholte 06-37301202.

 

Foto: Jarno van Santvoort

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon