Tiny Forest aangelegd op schoolplein Lithoijen

November 15, 2019

Op 14 november hebben ruim honderd leerlingen van basisschool Sint Jozef in Lithoijen een Tiny Forest op hun schoolplein aangeplant. Daarbij kregen zij hulp van gemeente Oss, leden van de Kernraad Lithoijen, Stadse Boeren Oss, IVN Natuureducatie en buurtbewoners. Drie kinderen die de naam van de Tiny Forest hebben bedacht, onthulden vol trots het naambord van Tiny Forest ‘t Bosje.

 

Tiny Forest ’t Bosje is onderdeel van het schoolplein van BS Sint Jozef, dat de afgelopen weken met veel hulp uit het dorp volledig op de schop is gegaan. In het kader van de provinciale subsidieregeling 'Groene Schoolpleinen' werd het plein flink vergroend en van natuurlijke speelelementen voorzien. Als kers op de taart wordt een deel van het plein nu een heus minibos van ca. 220 m2 met een buitenlokaal.

 

Een Tiny Forest is een inheems minibos van 200 à 400 m². Dit bos stimuleert de biodiversiteit, helpt bij waterberging en hittestress en is een fijne plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens de ‘Plant mee’-campagne van IVN wordt in vele buurten in heel Nederland bijna 1,5 hectare aan groen geplant. Dat zijn 2 voetbalstadions vol bomen.

 

Meer Tiny Forests in Oss

De gemeente Oss en IVN willen de mogelijkheden voor meer Tiny Forests graag bekijken. Wilt u een Tiny Forest in uw buurt en zijn meer buurtbewoners enthousiast?

 

Ga dan naar de site www.ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer-worden en meld u aan. IVN gaat dan samen met u en de gemeente kijken naar de mogelijkheden om het te realiseren.

 

Wilt u in uw eigen tuin een mini Tiny Forest, dan kan dat ook. Kijk op de site www.ivn.nl/tinyforest/achtertuin.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon