Schrijfwedstrijd 'Brabants Mooiste Kerstgedicht' naar Lith

November 20, 2019

Op zaterdag 14 december vindt om 14.00 uur in Cultureel Centrum De Snoeck in Lith de 23e finale plaats van het mooiste Brabantse Kerstgedicht 2019. 

 

Tijdens het evenement “Ravenstein bij kaarslicht” werd deze Brabantse kerstgedichtenwedstrijd in 1996 voor de eerste keer georganiseerd. Van 2006 t/m 2018 vond dezelfde wedstrijd plaats in Boxmeer. Nu in 2019 wordt dit evenement voor de eerste keer georganiseerd in Lith aan de Maas.
 
Annette Raemaekers en Noud Bongers hebben het stokje nagenoeg ongewijzigd overgenomen van Mientje Wever en Karel Thijssen uit Boxmeer. Brabantse amateurdichters/ schrijvers worden ook dit jaar uitgenodigd om een Brabants kerstgedicht te schrijven. Het gedicht moet geschreven worden in het dialect van de eigen streek of plaats en mag maximaal dertig regels langs zijn. Voor spellingsadvies wordt verwezen naar de website van de Stichting Brabants waar onder de ‘voorkeursspelling’ het boekje Hoe schrijf ik mijn dialect? te vinden is.
 

Uit de inzendingen kiest een deskundige jury twintig gedichten die op 14 december aan de finale om het mooiste Brabantse kerstgedicht 2019 in Lith mogen deelnemen en hun gedicht live mogen voorlezen. Dus dichters doe mee aan de wedstijd en stuur je gedicht vóór zaterdag 2 december naar onderstaand e-mailadres.

 

Nieuw logo en nieuwe prijzen

Het initiatief om het evenement naar Lith te halen wordt geweldig ondersteund door de gemeente Oss en de middenstand van Oss en omgeving. De gemeente Oss stelt jaarlijks de eerste drie prijzen beschikbaar. De internationale kunstenaar Olaf Slingerland uit Lith heeft de opdracht gekregen om een logo voor de wedstrijd te ontwerpen en maakt aan de hand daarvan jaarlijks drie prachtige schalen.

 

De sponsoren van dit Brabants event zijn de Rabobank, Boekhandel Derijks Oss, Erfgoed Brabant, Bibliotheek Oss, Dorpsraad Lith en Maaskant Reizen Lith. Voor iedere deelnemer aan de finale wordt na de wedstrijd een passende herinnering aangeboden.

 

Zaterdag 14 december – 14.00 uur
Cultureel Centrum De Snoeck, Markplein 24 te Lith.
Entree is gratis. 

 

Meer informatie of vragen Noud Bongers 06-10108393 mail info@noudbongers.nl of Annette Raemaekers 0412-482374 mail annemathraemaekers@gmail.com

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon