Oss doet mee aan OrangeTheWorld

November 25, 2019

Op 25 november was de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voeren vanaf vandaag tot 10 december 2019 wereldwijd 16 dagen lang actie, ook in Nederland. Oss doet daaraan mee.

 

Twee kanten van het Osse gemeentehuis kleuren vanaf vandaag oranje. Het gaat om de voorkant, aan de Raadhuislaan en de zijkant, bij de fietsstraat. Eerder was al bekend dat ook de Pillenstrip bij het NS station aan de Gasstraat in Oss oranje kleurt. De actie duurt tot 10 december.

 

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans: ‘Oss heeft met de uitvinding van de pil een grote bijdrage geleverd aan het recht op zelfbeschikking van de vrouw. De pillenstrip bij het station is daar een symbool van. Helaas is er nog steeds sprake van fysiek en emotioneel geweld en intimidatie van vrouwen. Wij vragen aandacht voor dit geweld tegen vrouwen, dat helaas ook in Oss nog steeds voorkomt. Als Global Goals gemeente vragen we met het oranje licht bij de pillenstrip en bij het gemeentehuis aandacht voor de last, die vele vrouwen vaak eenzaam dragen. Kijk rond in je omgeving, maak het bespreekbaar en zet de eerste stap om het te keren.'

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon