Scholen vieren Paarse Vrijdag

December 9, 2019

Het TBL (het Hooghuis) en De Leijgraaf in Oss staan dit jaar uitgebreid stil bij Paarse vrijdag op vrijdag 13 december.

 

TBL en De Leijgraaf

Leerlingen van het TBL en De Leijgraaf worden gevraagd in het paars naar school te komen. Op het TBL rollen ze de paarse loper uit en De Leijgraaf trakteert leerlingen op paarse cupcakes. Er zijn allerlei activiteiten: cabaret door Merel Moistra, een Paarse Kwis voor & door leerlingen,  een ‘photo booth’ waarin leerlingen met de regenboogvlag op de foto kunnen. En op het TBL is de foto-expositie “Iedereen mag er zijn” nog te bewonderen tot de Kerstvakantie.

Wethouder Thijs van Kessel bezoekt beide scholen tijdens Paarse Vrijdag.

 

Regenboogvlag

Uiteraard wappert de Regenboogvlag op 13 december bij het gemeentehuis en de deelnemende scholen. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag geven gemeente Oss en de scholen een boodschap af aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

 

Paarse Vrijdag

Ieder jaar op de tweede vrijdag in december doen scholen door heel Nederland mee aan Paarse Vrijdag. Op Paarse Vrijdag laten leerlingen/studenten en docenten op hun school zien dat ze tegen homofobie zijn: dat iedereen recht heeft op een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent.

 

Regenbooggemeente

Oss is een Regenbooggemeente. Dat is een gemeente die beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s).

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Kunstrally CrOss biedt podium aan jongeren

January 20, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon