Vuurwerkoverlast gemeente Oss erger dan voorgaande jaren

December 19, 2019

Het vuurwerkmeldpunt van GroenLinks Oss laat een toename in klachten zien ten opzichte van vorige jaren. In de bijna 300 meldingen die binnen zijn gekomen op vuurwerkmeldpunt.nl is er zoals elk jaar veel aandacht voor huisdieren en baby’s die (illegaal) knalvuurwerk als zeer traumatisch kunnen ervaren.

 

Ook kreeg GroenLinks meldingen binnen over een schrijnende situatie waarin een hulphond niet de juiste hulp kan leveren door vuurwerkoverlast. Vorig jaar waren er eind december zo’n 200 meldingen gedaan bij het vuurwerkmeldpunt van GroenLinks Oss.

 

In de meldingen van overlast lijkt het vuurwerk elk jaar meer overlast te geven en lijken knallen harder te worden: “Geluidsoverlast met trillingen tot in huis voelbaar” of  “Ontzettend harde klappen. Versterkt door de betonnen buizen in de wadi”. Andere inwoners merken vooral overlast via hun huisdieren: “Ben net buiten met de hond, maar kan weer omdraaien omdat hij niet verder durft. Wanneer wordt hier eindelijk eens gehandhaafd? Bij de 100e prullenbak die in het park wordt opgeblazen (en vervangen moet worden met gemeenschapsgeld)? Moedeloos word je ervan, afgewisseld met kwaad.

 

Fractievoorzitter Dolf Warris noemt de overlast: “Onacceptabel en enorm vervelend voor de inwoners van de gemeente Oss. We kunnen als raad niet langer het probleem negeren.”

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon