Al bijna 700 klachten bij vuurwerkmeldpunt Oss

December 30, 2019

Op vuurwerkmeldpunt.nl stromen de meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Elke 5 minuten wordt er overlast van vuurwerk gemeld. Sinds de legale vuurwerkverkoop is gestart is de overlast enorm toegenomen, vooral harde knallen geven overlast. Er zijn inmiddels zo’n 680 meldingen binnengekomen. Dat is fors meer dan vorig jaar op dit moment.

 

Vooral mensen met huisdieren besluiten de jaarwisseling op een andere plek door te brengen door de overlast van vuurwerk. Enkele melders geven aan dat aanspreken van de vaak jonge vuurwerkafstekers niet helpt en dat deze vragen worden beantwoord met (verbale) agressie: “Ik had gevraagd geen vuurwerk af te steken in bijzijn van mijn jonge hondjes. Toch een harde knal gevolgd door kleinere knallen en siervuurwerk. Mijn honden waren compleet in paniek en zullen waarschijnlijk voor het leven bang zijn voor vuurwerk.”

 

Daarnaast worden er meldingen gedaan van kapotte afvalbakken en beschadigde eigendommen: “Afvalbakken compleet verwoest (inmiddels al 4 stuks !!!!!). Overlast voor huisdieren, onze hond wil er niet meer uit als het donker is omdat hij vuurwerk (knallen) associeert met donker", aldus een van de melders. 

 

Het vuurwerkmeldpunt is een lokaal initiatief van GroenLinks Oss. Dit is het achtste jaar dat GroenLinks een vuurwerkmeldpunt opent.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon