Eindstand meldpunt: 1194 vuurwerkklachten uit Oss

January 17, 2020

Op vuurwerkmeldpunt.nl zijn afgelopen weken 1194 meldingen van vuurwerkoverlast in de gemeente Oss gedaan. Vorig jaar waren dat er ruim 800 en de overlast is daarmee sterk gestegen.

 

De klachten centreren zich vooral in het stedelijk gebied van de gemeente Oss, daar is veruit het grootste aantal klachten gemeld. Een gemeenschappelijke klacht is het gebrek aan handhaving voor en na de jaarwisseling, zowel de politie als de gemeentelijk handhaving werd niet voldoende in wijken gesignaleerd.

 

De meeste klachten die binnen zijn gekomen gaan over geluidsoverlast door harde knallen en vuurwerk dat buiten de toegestane tijden is afgestoken. Ook het geluidsniveau van vuurwerk dat deze jaarwisseling afgestoken werd leek harder dan de overlast afgelopen jaren. In de bijlage zijn tabellen toegevoegd met de aantallen meldingen.

 

Na de jaarwisseling komt GroenLinks Oss elk jaar met voorstellen om de vuurwerkoverlast te verminderen, zij staan hier vaak alleen in. Dit jaar ziet GroenLinks een verandering in de mening over vuurwerk. Om te zorgen dat de gemeenteraad van Oss een inhoudelijk gesprek gaat voeren over de toekomst van de jaarwisseling dient GroenLinks op 30 januari een motie in die oproept tot het uitwerken van meerdere scenario’s om vuurwerkoverlast te verminderen. Voor GroenLinks moet, onder andere, een totaalverbod tot de mogelijkheden behoren. De motie is bijgevoegd.

 

Het vuurwerkmeldpunt werd voor het achtste jaar op rij geopend door GroenLinks Oss.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon