Holocaustmonument Levenslicht in gemeentehuis

January 17, 2020

Op 27 januari is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. In de hele wereld wordt daar aandacht aan besteed. In de hal van het gemeentehuis staat van woensdag 22 januari tot en met donderdag 30 januari het Holocaustmonument 'Levenslicht'.

 

Informeel samenzijn op maandag 27 januari

Op maandag 27 januari, van 20.00 tot 21.00 uur is er een informeel samenzijn bij het monument in het gemeentehuis om met elkaar stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Oss. Burgemeester Wobine Buijs nodigt iedereen van harte uit om daarbij te zijn.

 

Lichtgevende stenen

Zowel in de Joodse herdenkingstraditie als in de Roma- en Sinti-cultuur zijn stenen belangrijk. Kunstenaar Daan Roosegaarde heeft deze traditie als inspiratie gebruikt. Met in totaal 104.000 lichtgevende stenen - gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland - staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holo­caust. De stenen zijn verdeeld over de verschillende gemeenten waar Joden, Roma en Sinti woonden, hun leven leefden; soms al generaties lang. Ook uit Oss zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog mensen weggevoerd en vermoord.

 

Meer informatie
Meer dan 150 Nederlandse gemeenten doen mee met dit landelijke project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Meer informatie staat op: www.4en5mei.nl/75-jaar-vrijheid.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon