Stichting Berghem Tegen Kanker doneert 10.000 euro aan Vrienden van Bernhoven

February 4, 2020

Stichting Berghem Tegen Kanker staat stil bij Wereldkankerdag. En omdat veel bedrijven, organisaties en gulle mensen uit Berghem, Oss en wijde omgeving de stichting een warm hart toedragen in de vorm van donaties, heeft het bestuur besloten een grote donatie te doen. Op 4 februari heeft Stichting Berghem Tegen Kanker daarom € 10.000,- aan de Stichting Vrienden van Bernhoven in Uden gedoneerd. Het bedrag is bedoeld voor de nieuwe polikliniek oncologie.

 

tekst gaat verder onder video

 

 

Waarom Stichting Vrienden van Bernhoven?
Veel mensen in Berghem en omgeving, die met deze ziekte te maken krijgen, worden doorverwezen naar en behandeld in Bernhoven. De afdeling Medische Oncologie in Uden verleent hier de gespecialiseerde zorg die nodig is. Het gedoneerde bedrag zal volledig ten goede komen aan de oncologische zorg binnen Bernhoven. Medio 2020 wordt in het ziekenhuis een nieuwe polikliniek oncologie geopend waarbinnen een ‘ruimte van verbinding’ komt. Een ruimte waar patiënten en hun naasten privacy en veiligheid vinden tijdens het moeilijke proces van behandeling en bij het verwerken van de diagnose kanker. Met het bedrag van € 10.000,- maakt de Stichting Berghem Tegen Kanker het mede mogelijk dat deze nieuwe multidisciplinaire polikliniek oncologie er komt. Op www.vriendenvanbernhoven.nl/kankerraakt vindt u meer informatie.

 

Meeleven en samen beleven

De gedachte achter dit centrum sluit naadloos aan bij het motto van Stichting Berghem Tegen Kanker meeleven en samen beleven. De stichting is actief sinds 2012 en zet zich sindsdien in voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Dat dit nodig is, blijkt uit de cijfers. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 116.000 mensen kanker. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar directe omgeving die is getroffen door deze vreselijke ziekte of daar op dit moment voor wordt behandeld.

 

Van RopaRun tot kaartmarathon

Stichting Berghem Tegen Kanker is actief in het steunen van goede doelen in de palliatieve zorg, die gerelateerd zijn aan kanker. De stichting richt zich vooral op het helpen en ondersteunen van doelen in de regio. Afgelopen jaar zijn de volgende doelen gesteund: Wensambulance Brabant, KanjerKetting, Roparun, Oncologie fonds Radboud UMC, DHM en Ronald Mc Donaldhuizen. In 2020 zullen er weer andere doelen worden ondersteund. Geld genereert Stichting Berghem Tegen Kanker onder andere door (sportieve) activiteiten te organiseren. Zoals de jaarlijkse Bèrgse Crossloop, de Bevrijdingsloop, Estafetteloop Den Helder Maastricht, RopaRun en kaartmarathon. Maar er wordt rondom de feestdagen ook glühwein en chocolademelk verkocht en ieder jaar wordt er een minirun op twee basisscholen georganiseerd in Berghem. Naast opbrengsten uit deze activiteiten ontvangt de stichting donaties van veel bedrijven, organisaties en individuen uit Berghem en wijde omtrek.

 

Voor meer informatie, zie www.berghemtegenkanker.nl en facebook.com/stichtingberghemtegenkanker

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon