Thuis in Oss start met nieuw project: Studiemaatjes

February 6, 2020

Nieuwkomers in Nederland stromen na specifiek op hen gericht onderwijs in de Internationale Schakelklas (ISK) of een inburgeringstraject door naar het reguliere (veelal mbo-)onderwijs. Maar die overstap is vaak lastig en leidt soms zelfs tot uitstroom uit het onderwijs. Om mbo-studenten die in het reguliere onderwijs problemen ondervinden extra ondersteuning te bieden, start Thuis in Oss in januari met het project Studiemaatjes.

 

Door uiteenlopende oorzaken en omstandigheden ontbreekt het nieuwkomers soms aan de (elementaire) kennis en/of studievaardigheden die nodig zijn om op hun eigen niveau deel te kunnen nemen aan het reguliere onderwijs. Vooral zelfstandig werken aan opdrachten van school is voor hen lastig. Met name op het gebied van begrijpend lezen, spelling en grammatica in het Nederlands en Engels en op het gebied van Wiskunde en Rekenen ondervinden ze moeilijkheden.

 

Studiemaatjes
Studiemaatjes is bedoeld als aanvulling op reeds bestaande initiatieven van scholen en gemeenten en biedt studenten een-op-een ondersteuning. Binnen het project wordt een vrijwilliger met een bepaalde expertise gekoppeld aan een mbo-student die extra hulp op dat specifieke gebied nodig heeft. Thuis in Oss brengt de expertise van de vrijwilligers in kaart en zorgt voor een goede match tussen de hulpvraag van de student en het expertise-aanbod. De studiemaatjes spreken vervolgens onderling af waar, wanneer en hoe vaak ze bij elkaar komen.

 

Werken aan toekomst
Met Studiemaatjes wil Thuis in Oss eraan bijdragen dat nieuwkomers op hun eigen niveau kunnen deelnemen aan het mbo-onderwijs, zodat ze op een duurzame manier aan hun toekomst kunnen werken, integreren in de Nederlandse samenleving en, uiteindelijk, participeren op de arbeidsmarkt.

 

Vrijwilligers gezocht
Voor Studiemaatjes is Thuis in Oss nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met hun kennis nieuwkomers te ondersteunen bij hun opdrachten voor school.

 

Kijk voor meer info op www.thuisinoss.com

 

Foto: Thomas Segers

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon