21 maart Landelijke Opschoondag

February 10, 2020

Zwerfafval blijft een probleem, ook in de gemeente Oss. Daar wordt iets aan gedaan tijdens de Landelijke Opschoondag. Op zaterdag 21 maart ruimt de gemeente van 10.00 uur tot 12.00 uur zwerfafval op. Vorig jaar deden ruim 300 deelnemers mee. Meld je aan en help ook dit jaar weer mee.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de site www.landschapsbeheer-oss.nl. Er zijn 15 plekken geselecteerd waar we gaan opruimen. Wil je liever op een eigen gekozen plek of met een eigen groepje opruimen? Dat kan ook. Dit kun je aangeven op de website.

 

Materialen nodig?

Materialen als afvalknijpers, hesjes en/of handschoenen en zakken nodig? Meld het via de site. De spullen worden bij je thuis bezorgd. Ook worden er afspraken gemaakt over het ophalen van het ingezamelde afval.

 

Waar gaan ze opruimen?

Er wordt opgeruimd op 15 locaties in de kernen, het buitengebied, in de natuurgebieden en langs de Maas. En op locaties die deelnemers zelf kiezen.

 

Schone Maas

Aandacht is er ook voor de watervervuiling door zwerfafval: de ‘plastic soep’. Plastic drijft via sloten, weteringen en kanalen naar de Maas en vervolgens richting zee. Daarom ruimen ze met Schòn Schip ook langs diverse waterkanten zwerfafval op. Denk hierbij aan het Osse havengebied en langs het Delenkanaal, maar vooral ook in de uiterwaarden en natuurgebieden langs de Maas.

 

Samenwerking

De gemeente werkt samen met  Brabants Landschap, Waterschap Aa en Maas, IVN en diverse verenigingen. Ook het college van B&W en de wijk- en dorpsraden zet zich in. En uiteraard is de jeugd van MikMak actief op deze dag.
 

Vragen?

Bel naar 06 - 37 45 68 20 of mail naar Tonnie van Hooff, tvh@werkplaatsnlc.nl.

Hij is coördinator van Landschapsbeheer Oss. 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon