Thuis in Oss loopt ook dit jaar weer de Nacht van de Vluchteling

February 10, 2020

In de nacht van 20 op 21 juni loopt een team van Stichting Thuis in Oss weer de Nacht van de Vluchteling, een nachtelijke sponsorloop van de Stichting Vluchteling. Het doel van de tocht, van 40, 20 of 10 kilometer is het inzamelen van geld voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Thuis in Oss wil daaraan graag een bijdrage leveren door met zoveel mogelijk Ossenaren, oude én nieuwe, deze nachtelijk tocht te lopen.

 

Stichting Thuis in Oss richt zich met haar projecten en initiatieven op verbinding tussen oude en nieuwe Ossenaren. Angelo Schuurmans (oprichter van Thuis in Oss): ‘Die verbinding willen we graag ook breder tot uiting brengen, door ons in te zetten voor vluchtelingen wereldwijd. Want het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is hoger dan ooit: 68,5 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. Dat betekent dat wereldwijd 1 op de 110 mensen op de vlucht is.’

 

Het gevoel dat je een steentje bijdraagt
Bas Frederiks, vrijwilliger bij Thuis in Oss, liep de Nacht van de Vluchteling in 2019. Hij vertelt: ‘Vorig jaar liepen in Team Thuis in Oss 22 oude en nieuwe Ossenaren mee. Samen hebben we een mooi sponsorbedrag bijeengebracht. We waren als team ontzettend blij dat zo veel mensen dit goede doel, via onze deelname, een warm hart toedroegen. Aan iedereen die graag iets wil betekenen voor vluchtelingen, maar niet goed weet hoe, zou ik willen zeggen: door de Nacht van de Vluchteling te lopen heb je écht het gevoel dat je een steentje bijdraagt.’

 

Verschillende afstanden
Deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling kunnen kiezen uit drie afstanden: 40, 20 of 10 kilometer. De 40 kilometer loopt van Tilburg naar Eindhoven. De kortere afstanden blijven in en rond Tilburg. Een nacht lang wandelen, dat vraagt om een goede voorbereiding. Daarom organiseert Thuis in Oss in het voorjaar een aantal wandelingen van verschillende afstanden. Deze wandelingen zijn niet alleen bedoeld als training, maar ook om elkaar beter te leren kennen.

 

Meedoen?
Wil jij ook samen met Team Thuis in Oss meedoen met de Nacht van de Vluchteling? Kijk dan op www.thuisinoss.com voor meer informatie, of neem contact op via bas@thuisinoss.com.

 

De inschrijving voor de Nacht van De Vluchteling is gratis en zodra de aanmelding is verzorgd kun je jezelf of het team laten sponsoren.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon