Jongeren Bedrijvendag: 1400 leerlingen op bezoek bij 104 bedrijven

February 18, 2020

Op 18 februari gingen zo’n 1400 leerlingen van het Praktijkonderwijs, VMBO en Havo/VWO op zoek naar antwoorden op vragen als: “Welke vakken kies ik?; Wat wordt mijn afstudeerrichting? Wat ga ik doen met mijn opleiding? Welk beroep interesseert me? Welk bedrijf wil mij?”.

 

Tekst gaat verder onder video

 

 

Op zoek naar zoveel mogelijk antwoorden stapten deze leerlingen die dag met hun begeleiders op de fiets “op weg” naar 104 bedrijven in Oss en Bernheze. ]]Iedere leerling bezocht 3 bedrijven. Bedrijven die ze zelf uitgezocht hadden. In totaal zijn er ongeveer 4000 bezoeken afgelegd.

 

Het is de 5e keer dat de Lionsclub Oss het initiatief heeft genomen om deze dag met behulp van ruim 225 vrijwilligers te organiseren. Een lustrum om trots op te zijn. Samen met de Talentencampus Oss en financieel gesteund door de Rabobank Oss, Gemeente Oss, Gemeente Bernheze, de Osse Industriële Kring, TIBO, Bouwmensen en vele andere bedrijven wordt deze dag mogelijk gemaakt. Opnieuw loopt de volledige planning digitaal via de Jongerenbedrijvendag App. Leerlingen, bedrijven en begeleiders kunnen met deze App de exacte daginvulling en locatie inplannen. Hiermee is het concept Jongerenbedrijvendag eenvoudig uit te rollen over andere gemeenten in Nederland waartoe de eerste stappen zijn gezet. Immers, het verbinden van scholieren die staan voor een profielkeuze met het bedrijfsleven dat op zoek is naar gemotiveerde krachten, is iets wat in elke gemeente in Nederland speelt.

 

Wat heeft de jeugd aan dit soort activiteiten?

Voor jongeren is het van belang om de dagelijkse praktijk van een bedrijf te mogen ervaren. Hun opleiding stuwt hen in een bepaalde richting. Gaan ze wel de goede kant op? Moeten zij hun opleiding niet wat meer specialiseren? Deze dag zorgt ervoor dat oren en ogen geopend worden, want waar kun je beter ervaren hoe de wereld van jouw gekozen beroep er uit ziet dan in het echte bedrijf.

 

Wat hebben bedrijven hieraan ?

Voor bedrijven is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met hun toekomstige medewerkers. Zij zien de mogelijkheden en kansen. En dat we in deze regio volop mogelijkheden hebben voor al deze jonge talenten, blijkt wel uit de indrukwekkende lijst van bedrijven die deelnemen aan de Jongeren Bedrijven Dag.

 

Waarom organiseren de Lions Oss en de Talentencampus deze unieke dag ?

Voor de Lionsclub Oss is dit een waardevolle invulling van hun motto: “We Serve”, wij helpen, zijn graag maatschappelijk dienstbaar. Voor de Talentencampus geldt dat op een bijzondere wijze invulling wordt gegeven aan een van haar doelstellingen het talent, de mogelijkheden van leerlingen zoeken bevorderen en ondersteunen. Samen zijn zij trots leerlingen van Oss kennis te laten maken met bedrijven op deze specifieke wijze. Wellicht dat over een paar jaar de leerlingen van nu nieuwe werknemers zijn met het gevoel op de juiste plek te zijn terechtgekomen gestimuleerd door de deelname aan de Jongerenbedrijvendag.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon