Landelijke Opschoondag: 3400 leerlingen gaan voor een schoon Oss

February 25, 2020

Dit jaar doen meer dan 3400 leerlingen van 35 scholen mee aan de Landelijke Opschoondag. De scholen kiezen daarvoor hun eigen moment. De Landelijke Opschoondag is op zaterdag 21 maart. Van 10 tot en met 20 maart gaan de leerlingen van de scholen aan de slag!

 

Jong geleerd is oud gedaan

Je kunt niet jong genoeg beginnen met het bewust maken van het voorkomen van zwerfafval, het opruimen ervan en hoe belangrijk het is om te leven in een schone omgeving. De gemeente stellen de scholen in de gelegenheid om een opruimactie te organiseren. Gemeente Oss en Landschapsbeheer zorgen voor een opruimcontainer met alle benodigde materialen, alles handig compact bij elkaar. De scholen mogen deze opruimcontainer houden om vaker op te ruimen met de leerlingen. Veel scholen hebben aangegeven dat te gaan doen.

 

Lesmateriaal

Er is veel leuk lesmateriaal beschikbaar over zwerfafval. Bijvoorbeeld op de website van Nederland schoon (nederlandschoon.nl), of bij de gemeente Oss. Neem hiervoor contact op met  Nynke Stein van de gemeente Oss, afvaladviseur@oss.nl. Maar de mooiste beloning is  natuurlijk een schone omgeving.

 

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij je naar de website:
www.landschapsbeheer-oss.nl 

 

Heb je nog vragen of ideeën, dan kun je ook bellen met de heer T. van Hooff van de stichting Landschapsbeheer Oss op telefoonnummer: 06 - 37 45 68 20

 

Deze actie draagt bij aan de volgende Global Goals:

 

 

Foto: via datisoss

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon