Theatrale en muzikale bewerking van ‘Vietnam Uitgevlucht’ in De Lievekamp

February 25, 2020

Dagelijks zijn vele vluchtelingen op zoek naar vrijheid. Op donderdag 5 maart wordt in de Grote Zaal van De Lievekamp een dergelijke zoektocht vertelt in de intrigerende theaterproductie 'Vietnam'. Een aangrijpend en persoonlijk relaas, gebaseerd op het boek 'Vietnam Uitgevlucht'. Het is vooral een waargebeurd verhaal, dat bij iedere bezoeker een diepe indruk zal achterlaten.

 

‘Vietnam’ beschrijft de ijzingwekkende en hoopgevende geschiedenis van Minh Vu voor wie er als kind niets anders opzat dan te vluchten. Het leven is door de onderdrukking en vernedering in communistisch Vietnam ondraaglijk geworden. Daarom besluit de vader van Minh Vu een boot te bouwen en met zijn vrouw en negen kinderen het land te verlaten. Dagenlang trekken ze door het drassige land tot ze uiteindelijk de zee bereiken, waar ontelbare lijken drijven van slachtoffers die voor hen al een vluchtpoging waagden. Vader Vu laat zich echter niet uit het veld slaan en trekt samen met zijn gezin ten strijde tegen de eindeloze zee. Dagenlang dobberen ze rond. Er is te weinig water en voedsel. Plotseling verschijnt daar een Nederlands koopvaardijschip die het gezin in het vizier krijgt. Hoop lijkt eindelijk te naderen voor het gevluchte gezin. Het enige probleem is dat het schip de uitdrukkelijke boodschap heeft meegekregen om géén bootvluchtelingen mee te nemen. Dit zinderende verhaal is rauw en beklemmend, maar neemt je tegelijkertijd mee op reis langs de cultuur van het prachtige Vietnam. Deze voorstelling is geen geschiedenislesje, maar confronteert je met zowel een verhaal van toen als met de situatie van vandaag.  

 

Wanneer: donderdag 5 maart 
Waar: Grote Zaal, Lievekamp
Tijd: 20.15 uur

 

Kaarten zijn te verkrijgen via www.lievekamp.nl en aan de theaterkassa.
Telefonisch reserveren is mogelijk tijdens openingstijden via (0412) 64 89 22.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon