Dwarsdenkers op Osse boekenbal

February 26, 2020

In het kader van de landelijke Boekenweek is woensdag 11 maart om 20.00 uur in Groene Engel in Oss een literaire talkshow. Het gaat om een activiteit van Bibliotheek Oss in samenwerking met Boekhandel Derijks. Hoofdgasten zijn Aafke Romeijn en Henk van Straten.

 

Thema

Het thema van de Boekenweek dit jaar is rebellen en dwarsdenkers. Dit omdat we volgens de organisatie dwarse denkers en rebelse schrijvers nodig hebben om taboes te doorbreken en vernieuwing te brengen. Aafke Romeijn en Henk van Straten hebben beide een reputatie op dit gebied. De twee schrijvers worden geïnterviewd door de jonge popjournaliste Luca de Louw. Daarnaast zullen ze voorlezen uit eigen werk. Ook zal Aafke Romeijn enkele liedjes zingen en spelen. Na afloop is er muziek van een DJ.

 

Kaarten voor deze avond zijn 7 euro voor leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden. Kaarten zijn online te koop en bij alle vestigingen van de NOBB.

 

 

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn (1986) debuteerde in 2018 met de politieke sciencefictionroman Concept M waarin ze in het hoofd kruipt van een terroriste. Naast schrijver is Romeijn vooral bekend als muzikant. Haar laatste album M uit 2019 kan gezien worden als de soundtrack bij het boek. Naast alle muzikale en literaire bezigheden schrijft ze geregeld voor Vrij Nederland en is ze columnist voor LINDA.

 

Henk van Straten

Henk van Straten (1980) kijkt in de bundel Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké uit 2019 met een vergrootglas naar het dagelijks leven. Het is een werkwijze die de Eindhovense schrijver niet schuwt. Boeken als Wij zeggen hier niet halfbroer en Berichten uit het tussenhuisje gaan over zijn eigen angsten en tekorten. Iets wat zijn autobiografisch werk pijnlijk oprecht en ontroerend maakt. Naast schrijver is Van Straten ook journalist en columnist.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon