Een ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld

March 2, 2020

Op 4 en 5 maart organiseert Stichting Thuis in Oss in samenwerking met Cultuurpodium Groene Engel in Oss een nabespreking over de voorstelling Achttien van het Zuidelijk Toneel. Tijdens de nabespreking krijgen bezoekers van de voorstelling de mogelijkheid om in gesprek te gaan met regisseur Bram Jansen, de acteurs uit de voorstelling en een aantal nieuwe Ossenaren. De nabespreking is gratis toegankelijk.

 

In de voorstelling Achttien doen regisseur Bram Jansen en zijn team doen een poging om het systeem achter het migratievraagstuk in kaart te brengen. Ze spraken hiervoor met achttien mensen uit de ‘vluchtelingenketen’: van hulpverleners tot rechters, van maatjes tot sceptici en van statushouders tot jongeren die in illegaliteit leven.

 

Op zoek naar de grenzen van empathie

Op basis van het verhaal van een achttienjarige vluchteling onderzoeken ze de grenzen van empathie en gaan ze op zoek naar antwoorden op vragen als: ‘Hoe goed te doen?’ en ‘Waar trekken we een grens?’. Hoe verder het onderzoek, hoe moeilijker de grenzen blijken te zijn. Een van de thema’s in de voorstelling is het ontstaan van de Stichting Thuis in Oss en haar rol in de gemeente Oss.

 

Een eerlijk en ongemakkelijk verhaal

Achttien is geen links of rechts betoog, geen pleidooi voor of tegen ‘de vluchteling’, maar een eerlijk en ongemakkelijk verhaal dat te weinig wordt verteld, aldus de makers. De voorstelling is momenteel door heel het land te zien en staat op 4 en 5 maart in het cultuurpodium in Oss. Voor de voorstelling op 4 maart zijn nog kaarten beschikbaar.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon