Platform Vrij! bundelt initiatieven voor LHBT+’ers met migratieachtergrond

March 5, 2020

Veel LHBT+’ers met een migratieachtergrond worden in hun eigen cultuur, ook hier in Nederland, uitgesloten en niet geaccepteerd. Zij zijn daardoor niet vrij om zichzelf te zijn en zichzelf te accepteren. Om deze LHBT+-nieuwkomers te ondersteunen heeft Thuis in Oss Platform Vrij! opgericht.

 

Platform Vrij! bundelt de bestaande initiatieven van Thuis in Oss, COC Noordoost-Brabant, stichting RADAR en Regenboogsteden Oss en ’s-Hertogenbosch voor LHBT+’ers met een migratieachtergrond. Daarnaast ontwikkelen de partijen binnen Platform Vrij! samen ook nieuwe projecten en initiatieven voor deze doelgroep. Bovendien biedt Platform Vrij! LHBT+-nieuwkomers laagdrempelige toegang tot professionele ondersteuning en advisering van COC en RADAR.

 

Doel

Het doel van de projecten en initiatieven van Platform Vrij! is tweeledig: enerzijds LHBT+-nieuwkomers ondersteunen op hun weg naar zelfacceptatie en de mogelijkheid bieden om gelijkgestemden te ontmoeten, en anderzijds, door middel van voorlichting, binnen de culturen van herkomst van deze groep bewustzijn creëren over gender en gender-gelijkheid.

 

Ontmoetingsavonden

COC Noordoost-Brabant organiseert in samenwerking met Thuis in Oss bijeenkomsten die LHBT+’ers met een migratieachtergrond gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten, onder het genot van een hapje en een drankje. De eerste van deze ontmoetingsavonden vindt plaats op 23 maart. Aanmelden voor deze ontmoetingsavond kan op www.platformvrij.nl

 

Pride

Tijdens PRIDE 2016 en 2019 gaven Regenboogsteden Oss en ’s-Hertogenbosch, COC Noordoost-Brabant in samenwerking met Stichting Thuis in Oss LHBT+ nieuwkomers de kans om mee te varen op een van de officiële boten tijdens de Canal Pride in Amsterdam. Dit initiatief zal onder de paraplu van Platform Vrij! worden voortgezet.

 

Voorlichting

Thuis in Oss, stichting RADAR en GGD hebben een lespakket ontwikkeld dat leerlingen uit Internationale Schakelklassen voorlicht over gender-gelijkheid. De lessen worden elk schooljaar weer gegeven en samen met de Gemeente Oss wordt gekeken naar mogelijkheden om deze voorlichting op maat aan te bieden aan volwassen nieuwe Ossenaren.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon