Kunstrally CrOss groot succes

March 10, 2020

Op maandag 9 maart vond de finale plaats van Kunstrally CrOss bij Theater De Lievekamp. Leerlingen van het Hooghuis en van Gynasium Bernrode verzorgden een optreden muziek, literatuur, theater of dans. Ook was het mogelijk om een beeldend werk tentoon te stellen. Allen streden om de eerste plaats binnen hun leeftijdscategorie.

 

De presentatie was in handen van Geertje van der Rijt en Teun Aarden. De jury bestond uit Coen Baïs (directeur De Lievekamp), Merel van den Nieuwenhof (medewerker Museum Jan Cunen), Wessel van Coolwijk (winnaar beeldend van vorig jaar), Ilga Gerardts (eigenaresse I.Dance Academy), Irma van de Meij (medewerker Bibliotheek Oss) en  Marjolein Kooijman (medewerker Groene Engel). De jury was erg onder de indruk van het talent onder de jongeren.    

                                  

De winnaars Beeldende Kunst zijn:
Onderbouw: Emirhan Demirci (Hooghuis De Singel)
Bovenbouw: Julia Schenk (Hooghuis TBL)

Hun prijs is een persoonlijke rondleiding bij Museum Jan Cunen door Merel van den Nieuwenhof en eventueel advies over meer van hun eigen werk.

 

Uit de disciplines Muziek, Dans, Theater en Literatuur is een winnaar uit de onderbouw en een winnaar uit de bovenbouw gekozen. De winnaars zijn:
Onderbouw: Kyra Broeksteeg (Muziek, Hooghuis Stadion)

Prijs: 2 kaartjes voor een concert naar keuze bij Groene Engel in Oss.
Bovenbouw: Renzo Pepers, Maartje Molenaar en Nynke Broersma (Dans, Bernrode)

Prijs: Dansen in het voorprogramma van de dansvoorstelling van I.Dance Academie op 7 juni 2020 in de grote zaal van De Lievekamp.

 

Kunstrally CrOss is een wedstrijd voor jong creatief talent. Muzelinck organiseert deze wedstrijd jaarlijks in samenwerking met middelbare scholen. Kunstrally CrOss is dit jaar in samenwerking met Het Hooghuis en Gymnasium Bernrode (Heeswijk-Dinther) georganiseerd.


Leerlingen werden uitgedaagd hun talent te laten zien in één van de 5 kunstdisciplines: literatuur, dans, muziek, drama of beeldende kunst.
De leerlingen hebben coaching gehad van docenten van Muzelinck.
Het is een leerzame en vooral leuke ervaring voor de jongeren.
Mogelijk een mooie opstap voor deelname aan het landelijke Kunstbende Young Creators Festival in juni. De gemeente Oss en Bernheze maken Kunstrally CrOss mede mogelijk.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon