Pontjesdagen verplaatst naar 5 en 6 september

April 6, 2020

Door de ontwikkelingen en maatregelen vanuit de overheid rond het coronavirus kan de eerste editie van de Pontjesdagen niet doorgaan op 2 en 3 mei. Het evenement wordt verplaatst naar 5 en 6 september dit jaar.

 

“Het is ook aan ons om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Iedereen moet in deze periode grote groepen mensen vermijden, zo ook de Pontjesdagen. Daarom hebben wij besloten het evenement te verplaatsen naar het eerste weekend van september”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders, betrokken bij de organisatie van het evenement. De verplaatsing om het event te verplaatsen is onvermijdelijk. De organisatie wil op geen enkele manier de gezondheid van bezoekers en deelnemers in gevaar brengen.

 

Eerste weekend september
De Pontjesdagen zijn een combinatie van actieve fiets- en of wandelroutes over zo’n 90 kilometer langs de Maas en een omvangrijk programma met diverse activiteiten georganiseerd door musea, waterschappen en betrokken ondernemers. Centraal staan de veren en voet- en fietspontjes in het gebied van Woudrichem tot Wijchen.

 

De gemeenten Heusden, Altena ,Maasdriel, West Maas en Waal, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen zijn de initiatiefnemers van de Pontjesdagen.  Betrokken partijen, gemeenten,  ondernemers en partners hebben positief gereageerd op het besluit om het event te verplaatsen. “Ontzettend goed dat de organisatie verantwoordelijkheid neemt voor de volksgezondheid. Uitstel is geen afstel, ik ben er in elk geval bij in september”, aldus Carlette Roeland, Bierbrouwerij Oijen.

 

Jeannette Huussen, coördinator toerisme en vrije tijd gemeente Oss, sluit zich hierbij aan. Zij spreekt van een verstandig besluit, gezondheid gaat voor alles. “Vaak is het in september nog heerlijk weer, ideaal om te fietsen, wandelen en er op uit te gaan. Vanzelfsprekend dat het evenement dus naar het najaar verplaatst. De betrokken ondernemers hebben het zwaar te verduren op het moment. Een boost kunnen ze wel gebruiken, fijn als de Pontjesdagen een positieve bijdrage kunnen leveren.”

 

Groot aanbod aan activiteiten
Met heel veel enthousiasme waren er al ideeën geboren en plannen op papier gezet, van een gezamenlijke bierroute, wandelingen en fietstochten langs bijzondere en historische plekjes langs de Maas tot verhalenvertellers op de pontjes. Er hadden zich  ruim 40 ondernemers aangemeld met meer dan 115 activiteiten. In de komende periode zal dit alleen nog maar groeien.

 

In tussentijd blijft de organisatie hard aan een mooi programma in gebied langs de Maasoevers werken. Op www.pontjesdagen.nl en www.facebook.com/Pontjesdagen blijf je op de hoogte.

 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon