Vestingmuur Ravenstein bij toeval ontdekt

April 20, 2020

Op donderdag 16 april is bij toeval een muur ontdekt, die deel uitmaakte van de vestingwerken van Ravenstein. De muur is gevonden op de hoek van de Kolonel Wilsstraat en de Walstraat tijdens werk aan de nieuwe waterleiding. De stichting Vestingwerken Ravenstein heeft de vondst gemeld.

 

Wat is er gevonden?

De muur is onderdeel van de vestingwerken en is 2,40 meter dik. Waarschijnlijk is de muur gebouwd aan het einde van de Middeleeuwen. Er blijkt op de plek van de ontdekking een knik in de muur te zitten. In de vloer van de kelder van het aangrenzende pand is de muur ook te zien. De twee delen sluiten op elkaar aan.

 

Archeologisch bureau BAAC heeft de muur inmiddels ingetekend en ingemeten. Zij gaan de resultaten op kantoor verder uitwerken en deze mooie vondst in de bredere context van het vestingstadje Ravenstein plaatsen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon