Vrijetijdssector in Noordoost Brabant hard getroffen

April 24, 2020

Het corona virus heeft een enorme ontwrichtende uitwerking op onze maatschappij.

Allereerst natuurlijk door de snelheid en de agressiviteit waarmee dit virus wereldwijd om zich heen grijpt en heel veel mensen persoonlijk leed bezorgt.
Wereldwijd zijn/worden maatregelen genomen die moeten helpen om dit onder controle te krijgen.


Zo zijn er ook in ons land zeer ingrijpende maatregelen genomen; vanaf 15 maart zijn restaurants , theaters e.d. gesloten, verzorgingshuizen zijn gesloten en dit blijft zo tot in elk geval 20 mei. Alle evenementen zijn tot 1 sept verboden en mensen mogen niet samen komen met meer dan 3 personen. We moeten 1,5 meter afstand houden en het ziet er naar uit dat dat voorlopig zo blijft.

 

Vrijetijdssector hard getroffen
Van elke Nederlander wordt een grote inspanning gevraagd. Het bedrijfsleven krijgt hier en daar zware klappen te verduren. De sector die wel heel erg hard wordt getroffen is de gehele vrijetijdssector. Een sector, die met een omzet van zo’n 90 miljard Euro en zo’n 550.000 banen in Nederland, nagenoeg volledig tot stilstand is gekomen. Het is nog maar de vraag welke van de 130.000 bedrijven in deze sector voldoende vet op het bot heeft om deze periode te overleven.

 

Initiatief in Gelderland
In Gelderland is daarom nu al een initiatief gestart om in het rivierenland een regio specifieke aanpak op te zetten om deze sector weer vitaal te krijgen op korte-, midden- en lange termijn. Hierbij wordt een beroep gedaan op de provincie Gelderland om dit initiatief te ondersteunen.

 

Krachten bundelen
De stichting Maasmeanders behartigt de belangen voor de vrijetijdssector namens ruim 80 organisaties en ondernemers in de regio Oss, maar ook in het land van Maas en Waal en wil graag dat vanuit Brabant gekeken wordt naar de mogelijkheden en de kansen om hierbij de krachten te bundelen.

 

Noordoost Brabant en Gelderland samen optrekken
Stichting Maasmeanders gaat hierover in gesprek gaan met de Brabantse gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen, om te zoeken naar de mogelijkheden om voor Noordoost Brabant hierin samen op te trekken met het Gelderse initiatief.

 

Het zijn buitengewone tijden die vragen om buitengewone maatregelen. De stichting Maasmeanders hoopt dat het lukt om hiermee de bestuurlijke grens van de Maas te overschrijden en het moment te benutten voor de al jaren gewenste innovatie en grensoverschrijdende slagkracht.  

 

www.trefhetinoss.nl/maasmeanders

 

 


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Buurtsport in de wijk weer van start

May 12, 2020

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon