Basisscholen nemen het tegen elkaar op in online verkeersquiz

February 19, 2019

Veilig Verkeer Nederland regio Zuid organiseert in opdracht van de regio
’s- Hertogenbosch de online Verkeersquiz. Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis.

 

Online Verkeersquiz

Een verkeersquiz spelen tegen andere scholen, maar dan binnen je eigen klas! Dit is mogelijk met de online verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland. Deze online verkeersquiz wordt  aangeboden aan alle basisscholen in de regio ’s Hertogenbosch.

 

De verkeersquiz is al vanaf maandag 10 januari online voor alle basisscholen in deze regio.

 

De quiz is bestemd voor de leerlingen van groep 8 of groep 7/8. De leerlingen spelen online voorrondes in hun eigen klas. De leerkrachten bespreken de vraag met de klas en de kinderen gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen. Dit geeft alle scholen de gelegenheid om met deze leerzame en spannende quiz mee te doen.

 

Beste Verkeersklas

De scholen spelen de online quiz in de eigen klas binnen de periode  van 10 januari t/m 15 maart. Van de deelnemende scholen gaan de 5 best scorende scholen door naar de regionale finale van de Verkeersquiz. In deze finale strijden de scholen om de titel ‘Beste Verkeersklas’ van de regio ‘s-Hertogenbosch. Deze finale vindt plaats op woensdag 27 maart in theater Lievekamp   in Oss.

 

“Verkeer” is leuk

Met de inzet van de verkeersquiz maakt Veilig Verkeer Nederland het thema “verkeer” voor kinderen leuk en spannend. De leerlingen discussiëren over verkeerssituaties en leren hoe ze de verkeersregels goed toe moeten passen. Het is ook een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. En uiteindelijk kunnen ze ook nog een leuke prijs winnen!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon