Bewoners BrabantWonen werken mee aan lichtkunstwerk

January 14, 2019

Op dinsdag 22 januari zal burgemeester Wobine Buijs om 17.00 uur het nieuwe lichtkunstwerk in appartementencomplex Arena (aan de Schaepmanlaan in Oss) in gebruik nemen. Met deze officiële opening wordt buurtcultuurproject ‘Lichtkunst Arena’ opgeleverd; een prachtig resultaat van een samenwerking tussen BrabantWonen, Muzelinck én de bewoners van appartementencomplex Arena. Het kunstwerk zien de bewoners als symbool voor hun gemeenschappelijke inspanning om hun woonomgeving te verduurzamen en te verfraaien.

Aanleiding
In het voorjaar van 2018 heeft woningcorporatie BrabantWonen de bewoners van appartementencomplex ‘Arena’ aangeboden om hun woningen te voorzien van duurzame LED-verlichting. Het aantal deelnemende bewoners was verrassend groot. Om het aspect van duurzaamheid in de openbare ruimte te onderstrepen, werd de verlichting in de gemeenschappelijke ruimte voorzien van LED-lampen en ontstond het idee voor een kunstwerk in de hal.
Voor de realisatie hiervan is Muzelinck, centrum voor de Kunsten, gevraagd om, samen met kunstenaar Elcke van Gorkum en bewoners, een lichtobject te ontwerpen.

 

Bewoners zijn nauw betrokken geweest bij het ontstaan van het idee, het ontwerp en de uitvoering daarvan. Dit gebeurde in een reeks van vijf bijeenkomsten en workshops in het Wijkpunt Sterrebos en bij Muzelinck. Het object werd mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Buurtcultuurfonds BrabantWonen.

Intensieve samenwerking Buurtcultuurfonds BrabantWonen en Muzelinck
Sinds een aantal jaren realiseert Buurtcultuurfonds BrabantWonen buurtcultuurprojecten. Bij een aantal van deze projecten is Muzelinck partner. Ook het project ‘Lichtkunst Arena’ wordt mede mogelijk gemaakt door Buurtcultuurfonds BrabantWonen en Muzelinck. Muzelinck zorgt voor de artistieke invulling en begeleidt de projecten.

 

Woningcorporatie BrabantWonen investeert in fijne, leefbare buurten. Voor goede ideeën om buurtbewoners samen te brengen door middel van cultuur, sport of duurzaamheid, is geld beschikbaar. Iedereen kan een aanvraag voor een project indienen. Het gaat om culturele activiteiten op buurt- of wijkniveau in het gebied waar BrabantWonen woningen heeft en die mensen bij elkaar brengen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Kunstrally CrOss biedt podium aan jongeren

January 20, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon