Bijna 200 meldingen binnen bij vuurwerkmeldpunt

December 20, 2018

Het vuurwerkmeldpunt van GroenLinks Oss laat zien dat er vooral in de Schadewijk en het Osse centrum veel overlast is van vuurwerk. Met name fietstunnels, speeltuintjes en schoolpleinen zijn plekken waar de overlast zich centreert. In de bijna 200 meldingen die binnen zijn gekomen op vuurwerkmeldpunt.nl is er zoals elk jaar veel aandacht voor huisdieren en baby’s die (illegaal) knalvuurwerk als zeer traumatisch kunnen ervaren.

 

In de meldingen van overlast spreekt in meerdere gevallen wanhoop en een oproep tot een totaal vuurwerkverbod: “Ik stop met melden. Knallen nemen alleen maar toe. Ik houd van vuurwerk maar niet zo. Maar gewoon een eind aan het totale gebeuren, het heeft zo geen zin.” Ook word het gebrek aan handhaving meerdere malen genoemd: “Ik stoor me al jaren aan het totale gebrek aan handhaving op dit gebied. Dat het halverwege november al begint is te gek voor woorden! En handhavers zijn er nooit!”.

 

Naast de meldingen van overlast van (illegaal) vuurwerk zijn er ook veel meldingen over de vuurwerkshow van tuincentrum Coppelmans die 21 december wordt georganiseerd. Meerdere melders hebben geen begrip voor de vergunningverlening om buiten de wettelijk gestelde tijden vuurwerk af te steken om de verkoop te bevorderen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon