Burgemeester eert Liz en Janne met een Osje en boekenbon

October 12, 2018

Op 10 oktober maakte AgriFood Capital in ’s Hertogenbosch de winnaar bekend van de kinderkookwedstrijd Keukenbazen. Alle zeventien gemeenten uit de regio AgriFood Capital deden mee.

 

Janne van Erp en Liz van der  Heiden van de St. Antoniusschool uit Maren-Kessel waren de finalisten uit Oss. Met hun team De spetters deden zij een gooi naar de titel Keukenbazen 2018. Zij schreven zich in met hun menu Handmade Fastfood: zelfgemaakte kipnuggets, appelmoes, friet, maar dan in een gezonde variant. En om het nog gezonder te maken: ovengebakken knolselderij, wortel en snijboon in de vorm van friet. Liz en Janne kozen voor dit gerecht, omdat ze alleen  een menu wilden inzenden dat ze allebei lekker vonden.

 

Jan van de Nieuwenhof, culinair adviseur van Brabant Zorg, selecteerde het menu van Liz en Janne voor de kookfinale op 6 oktober in ’s-Hertogenbosch. Er waren maar liefst acht Osse inzendingen. Jan vond alle acht inzendingen verrassend en heerlijk, maar het menu Handmade Fastfood vond hij het dichtst bij kinderen uit groep 7 en 8 staan. Een gerecht dat kinderen zelf kunnen verzinnen en bereiden. Hij coachte de kinderen tijdens de kookfinale en gaf ze goede tips over snijtechnieken. Wethouder Kees van Geffen moedigde de kinderen tijdens het koken aan.

 

De bekendmaking van de winnaar op 10 oktober ’s Hertogenbosch was spannend voor Liz en Janne en hun ouders. Ook Mart van Schijndel van het Sport Expertise Centrum vond het spannend. Hij voerde het project Keukenbazen uit voor de gemeente Oss en organiseerde deze week ook de JOGG ‘We are Food’ themaweek over gezonde voeding. Spannend was het ook voor burgemeester Wobine Buijs. Zij zat aan tafel bij Liz en Janne. Bij winst van het Osse kookteam, mocht zij een jaar lang de eervolle titel SmaakBurgemeester van Nederland dragen.

 

Na een gezellige en smakelijke avond maakte AgriFood Capital eindelijk de winnaar van Keukenbazen 2018 bekend: Roos en Merel Buijs (nee, geen familie van…) uit Heusden met hun menu Ruige Ravioli.

 

Winnaar of niet, burgemeester Buijs was trots op de kookprestatie van kookteam De spetters. Zij beloonde Liz en Janne met een Osje en een boekenbon.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon