Congres De Bureaucratie Voorbij in het Sociaal Domein

October 22, 2018

Wanneer: 23 november 2018

Tijd: 12:00 - 18:00 uur

Plaats: Theatercafé De Lievekamp

 

Nog steeds zitten burgers in de knel door de regelgeving in het sociale domein 

Daarom organiseert de Adviesraad Sociaal Domein op vrijdag 23 november het congres: "De bureaucratie voorbij". Met dit informatieve en inspirerende congres willen we je uitdagen om voorbij de bureaucratie te kijken en denken. We hebben een aantal toonaangevende sprekers uitgenodigd om je daarbij te helpen.

 

Dagvoorzitter

De dagvoorzitter is Jord Neuteboom. Jord is als transitie adviseur bij Viatore al 20 jaar actief bij radicale verandertrajecten in wonen, welzijn en zorg. Met als insteek: burgers komen meer aan het stuur, professionals gaan ontschot samenwerken en beperkende systemen worden ontmanteld. Sinds drie jaar begeleidt hij als transitie coach ook de proeftuin Ruwaard in Oss. Naast het begeleiden van verandertrajecten doceert hij over transities in de zorg aan Erasmus Universiteit (o.a. Drift) en de toezichthoudersacademie (NVTZ).

 

Sprekers

Onze sprekers hebben ieder op hun eigen vakgebied hun sporen verdiend.

 

Erik Dannenberg, is voorzitter van o.a. Divosa en NVTZ. Hij weet als geen ander hoe regels uitwerken op mensen die gebruik maken van het sociale domein. Erik is een enthousiast verkondiger van het organiseren van ondersteuning, participatie en zorg via het integratie- en inclusiemodel. Erik spreek vooral over schuldhulpverlening.

 

Niels Mulder, hoogleraar Openbare Geestelijke Gezondheidszorg aan het Erasmus MC. Hij komt met verhelderende inzichten over de problematiek rondom verwarde personen en het belang van bemoeizorg.

 

Frank Pubben, oud raadgever Sociaal Domein gemeente Oss. Vanuit zijn oude functie heeft hij een schat aan lokale ervaring opgedaan in het verbinden van de burger met de gemeente. Frank concentreert zich op de gevolgen van de bureaucratie in de jeugdzorg.

 

Praktische tips voor het sociale domein

We pakken, in discussie met de deelnemers, een aantal veel voorkomende problemen aan en gaan daar mee aan de slag. Ons doel is om op het einde van de middag een aantal praktische tips gereed te hebben die direct toe te passen zijn in het sociale domein.

 

Voor wie is dit congres bedoeld?

Dit congres is met name bedoeld voor geïnteresseerde burgers, cliëntenraden, regionale B&W's, gemeenteraden, politieke fracties, ambtenaren, bestuurders en management van uitvoerende organisaties, en andere ASD's.

 

Aanmelden

Wil je ook geïnspireerd worden en meedenken hoe we burgers in de knel zo goed mogelijk kunnen helpen? Meld je dan vóór 16 november 17:00 uur aan via het onderstaande mailadres: adviesraadsociaaldomein@oss.nl

 

Deelname aan het congres is gratis, het aantal plaatsen is beperkt. Snelle aanmelding is dan ook gewenst. 

 

De Bureaucratie Voorbij

Het programma op 23 november ziet er als volgt uit:

 

12.00 uur: Ontvangst in theater De Lievekamp met koffie, thee, broodjes 

13.00 uur: Welkom door de voorzitter en de dagvoorzitter Jord Neuteboom

13.10 uur: Introductie

13.30 uur: Erik Dannenberg

14.15 uur: Niels Mulder

15.00 uur: Frank Pubben

15.30 uur: Korte pauze

15.45 uur: Plenaire discussie o.l.v. Jord Neuteboom

16.45 uur: Samenvatting door de dagvoorzitter

17.00 uur: Afsluiting door de voorzitter en uitnodiging voor de borrel

17.10 – 18:00 uur: Borrel

 

Houd rekening met de wegwerkzaamheden op het kruispunt Molenstraat – Raadhuislaan, waardoor deze aanrijroute niet mogelijk is. 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Kunstrally CrOss biedt podium aan jongeren

January 20, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon