Culturele kinderactiviteiten tijdens stakingsdag onderwijs

February 27, 2019

Op vrijdag 15 maart gaan er veel scholen dicht in verband met de staking in het onderwijs. De Osse culturele instellingen vinden dit een goede gelegenheid om kinderen van de basisscholen en hun ouders op deze dag gezamenlijk een leuk programma te bieden. Op deze manier komen kinderen op speelse wijze in aanraking met cultuur, kunst, erfgoed en media.

 

Speuren door Oss en je uitleven voor het ‘Greenscreen’

Het Stadsarchief biedt de kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en hun (groot) ouders een historische speurtocht aan door het centrum van Oss. Het boekje is vanaf 10.00 uur op te halen bij de jeugdafdeling van Bibliotheek Oss. Wees er op tijd bij, er is een beperkt aantal boekjes beschikbaar.

 

Bij de Bibliotheek (jeugdafdeling) kunnen de kinderen tussen 11.00 – 15.30 uur op de foto gaan voor het ‘Greenscreen’. Ze kunnen zelf de achtergrond kiezen en gebruik maken van verschillende attributen. Aan de activiteiten van het Stadsarchief en de Bibliotheek zijn geen kosten verbonden.

 

Kunst kijken, kunst maken of film kijken?

Groene Engel draait om 10.00 uur de film ‘Rosie & Moussa’. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, een kaartje kost € 5,00 en is verkrijgbaar bij Groene Engel.

 

Bij Museum Jan Cunen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op zoek gaan naar het museumdier. Deze (puzzel)speurtocht is geschikt voor de hele familie en is tijdens de openingstijden van het Museum te doen. De speurtocht kost € 2,50.

 

Toegang tot het museum is voor kinderen gratis, volwassenen betalen € 9,50.

Bij Muzelinck kunnen kinderen kennismaken met de Kinderkunstwerkplaats; dé plaats waar zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Kinderen mogen zelf bedenken wat ze willen maken en mogen daarbij gebruik maken van alle aanwezige materialen. Uiteraard worden ze begeleid door een docent. Speciaal voor deze dag is de Kinderkunstwerkplaats van 10.00 – 12.00 uur geopend. Voor € 8,50 kunnen kinderen meedoen. Een kaartje koop je aan de balie van Muzelinck. Let wel; er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vooraf inschrijven is niet nodig.

 

Alle activiteiten zijn terug te lezen op de websites van de verschillende instellingen.

Er is ook een flyer verkrijgbaar op de verschillende locaties.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon