Eindstand vuurwerkmeldpunt: 848 vuurwerkklachten in gemeente Oss

January 11, 2019

Op vuurwerkmeldpunt.nl zijn afgelopen weken 848 meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen waarvan 848 uit de gemeente Oss. Vorig jaar waren dat er 483 en het aantal meldingen is daarmee bijna verdubbeld. De klachten centreren zich vooral in de Schadewijk, Ussen en het centrum. Een gemeenschappelijke klacht is het gebrek aan handhaving voor en na de jaarwisseling.

 

De meeste klachten die binnen zijn gekomen gaan over geluidsoverlast door harde knallen en vuurwerk dat buiten de toegestane tijden is afgestoken. Een klein deel van de meldingen gaat over schade door vuurwerk en gevaarlijke situaties op straat. Het gebrek aan handhaving leidt volgens meerdere bewoners tot gevaarlijke situaties: “Ze lopen hier door de wijk met een bende van een stuk of 10 jongemannen. Ze gooien om de paar meter hard knalvuurwerk neer. Het zijn grote knullen/ jonge mannen. Ik durf ze niet aan te spreken.” aldus 1 melder uit de Schadewijk.

 

Vuurwerkoverlast was in de Schadewijk het grootst. Uit de meldingen komt naar voren dat het verscherpte toezicht in de wijk leidde tot minder vuurwerkoverlast, al was de overlast nog steeds buiten proporties. Uit de Schadewijk komt, net zo als in bijna de helft van alle meldingen, een roep om meer handhaving: "Maak van de hele Schadewijk een knalvuurwerk vrije zone. De verordening van de burgemeester in de halve Schadewijk heeft geleid tot minder vuurwerkoverlast: 3 knallen per uur ipv elke 3 minuten.”

 

Het vuurwerkmeldpunt was voor het eerst een lokaal initiatief van GroenLinks Oss. Het landelijke vuurwerkmeldpunt werd dit jaar niet geopend doordat burgemeesters inmiddels de mogelijkheid hebben vuurwerkvrijezones in te stellen.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon