Grootse bijeenkomst voor muziekverenigingen bij Muzelinck

January 9, 2019

Muzelinck organiseert op zaterdag 9 februari samen met Kunstloc (Brabants Expertisecentrum Kunst en Cultuur), de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie & Amateurkunst (LKCA) een bijeenkomst voor alle Brabantse muziekverenigingen.

 

Tijdens deze bijeenkomst wordt duidelijk(er) hoe jongeren beter te begrijpen, te raken, te bereiken én te interesseren voor muziekverenigingen. De invulling van de bijeenkomst wordt verzorgd door Youngworks, de organisatie achter de  boeken ‘Puberbrein – en Motivatie binnestebuiten’. Zij zijn dé specialist wanneer het gaat over jongeren en over wat hen beweegt.

 

De bijeenkomst vindt plaats bij Muzelinck in Oss. Het programma start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

 

Onderdeel van het programma is een intervisiesessie aan de hand van prikkelende vragen. De uitkomst van deze sessie wordt onderdeel van een forumdiscussie (mét jongeren) die op 24 maart zal plaatsvinden tijdens de ‘Dag van de Toekomstmuziek’ bij CHV de Noordkade te Veghel. Iedereen die bij Brabantse muziekverenigingen te maken heeft met het werven, motiveren en vasthouden van jongeren is van harte welkom op 9 februari. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Graag vóór 4 februari inschrijven via www.muzelinck.nl.

 

Vraag vanuit verenigingen

Tijdens een eerdere, door Muzelinck georganiseerde, netwerkbijeenkomst werd duidelijk dat muziekverenigingen het lastig vinden om jongeren te motiveren en te binden aan hun vereniging. Muzelinck is hierover in gesprek gegaan met bovengenoemde partijen met als resultaat het organiseren van de bijeenkomst op 9 februari.

 

‘Wij zijn erg blij dat we hierin samen optrekken met landelijke en provinciale partijen en dit voor de provincie Noord Brabant kunnen organiseren. Door onze krachten te bundelen en expertise te delen kunnen we écht wat betekenen voor de Brabantse muziekverenigingen. Dit is een heel belangrijke stap.’, aldus Marleen van Dooren, contactpersoon voor de muziekverenigingen vanuit Muzelinck.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon