“Haok mar in, haok mar an” winnaar van Maaslands Carnavals Liedjes Festival

November 27, 2018

Met een overtuigende voorsprong heeft de groep Met z’n Allen de grote wisselbeker van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival voor een jaar mee naar huis genomen. Het carnavalslied met de stevige dreun heeft zowel de vak- als de publieksjury overtuigd. Het Oude Theater stond op zijn kop na een toch weer spannende finaleronde.

 

In een goed gevulde en met een uitstekende sfeer treden negen carnavalsclubs en groepen op in twee categorieën. Vijf deelnemers deden hun best voor de titel met eeuwige roem; Carnavalskraker 2019! Met een nieuw gecomponeerde melodie en tekst, begeleid door de Klooiers of Kiep Kwajt.

Vier groepen deden mee zonder begeleiding door een kapel voor de titel Smaakkraker 2019. Naast de winnaar waren dit BB en de Klooiers, Sjaak en Peer, CV ’t Kennet en de Feestgangers.

 

Winnaar in de categorie Smaakkraker waren –eveneens met een flinke voorsprong – de Hoogheden van organiserende Raauw Ossekar. Grootvorst Sander en Adjudant Jeroen bejubelden het carnavalsfeest van hun club en in Oss uit volle borst in “Polonaise Oskarnaise”. Ook voor deze titel gingen Donny Kooyman, Duolimo en de Limonettes, Smèrrige Cari en Vette Sjors.

 

Al 38 keer is er een Maaslandse carnavalskraker gekozen in Oss.  Dankzij sponsoren kunnen de laatste jaren de allerbeste liedjes door iedereen gratis worden gedownload. Zes liedjes worden deze week bij Holland Studios opgenomen.

 

Na de CD presentatie op 20 januari zijn de zes liedjes beschikbaar op www.kliknieuws.nl tot aan het Halfvasten.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon