Het Osse klunen in een nieuw jasje

January 4, 2019

Op 10 februari aanstaande zal het Osse centrum in het teken staan van de 36e editie van Klûnen in Oss. De laatste jaren is het aantal deelnemende locaties aan de jaarlijkse Klûntocht al redelijk geslonken. Voornaamste reden hiervoor is het verdwijnen van de kleine bruine kroegjes uit het Osse straatbeeld.

 

Om Klûnen in Oss nieuw leven in te blazen heeft de horeca besloten om de organisatie van het evenement vanaf 2019 in de handen van de Osse evenementenorganisatie Partycrew neer te leggen. De organisatie is bekend van onder andere Absolute Orange, Muziekboulevard, LEF! Festival & Breakout Run. ‘’De uitdaging ligt er voor ons in om Klûnen in Oss net als andere jaren vertrouwd en gezellig te houden. Echter zijn we ons er wel van bewust dat het evenement een opfrisbeurt nodig heeft om het ook de komende 35 jaar weer te laten plaatsvinden in het Osse centrum.’’ Aldus Remy van der Kwartel namens Partycrew.

 

Momenteel zijn er 9 deelnemende locaties voor de aankomende editie van Klûnen in Oss. Het aantal kan nog stijgen als locaties zich bedenken en alsnog willen deelnemen. ‘’De deadline voor het inschrijven van de locaties is eind november eigenlijk al verlopen. Echter kunnen we ons best voorstellen dat een aantal locaties alsnog graag wil deelnemen aan Klûnen in Oss. Zolang dit nog mogelijk is zullen we dat ook zeker niet tegenhouden!’’

 

Vanaf 7 januari zal via de website van de organisatie de early bird verkoop starten. Tickets zullen verkocht worden voor €7,50 waarmee de kaartverkoop bijna is verdubbeld ten opzichte van voorgaande edities. Echter zitten er dit jaar bij het startgeld een kopje snert en het eerste biertje inbegrepen ter waarde van €6,00. Daarnaast belooft de organisatie het evenement een nieuw tintje te geven en met 2 startlocaties ook meer variatie voor de bezoeker te bieden.

 

Nieuw dit jaar is de Klûnwedstrijd, teams van 2 personen gaan verkleed, met stieken aan elkaar verbonden en op skates de strijd aan met elkaar met als doel om zo snel mogelijk alle deelnemende kroegen bezocht te hebben. Het winnende team kan hiermee €250,- + 50 munten verdienen voor zijn/haar carnavalsvereniging. Een mooie uitdaging voor de teams en een fijne prijs om mee naar huis te nemen! Of op te drinken natuurlijk.

 

Kosten

Waarom de kosten zo gestegen zijn? We vroegen PARTYCREW om een reactie: 

 

"De afgelopen jaren is zowel het aantal deelnemende kroegen als het aantal kluners afgenomen waardoor er wat moet veranderen om Klûnen ook weer toekomstbestendig te maken. Helaas is het niet meer haalbaar om in de huidige tijd een evenement te organiseren voor €4,00. Dit heeft te maken met alle maatregelen als beveiliging, EHBO, en faciliteiten als toiletten die gerealiseerd moeten worden. Daarnaast zal ook de btw verhoging moeten worden doorberekend. Het is dus helaas onvermijdelijk om de prijzen te verhogen. In de Early Bird verkoop zullen de tickets €7,50 kosten, daarna gaan ze €10,- kosten. Ter compensatie van de prijsstijging zitten het eerste biertje en een kopje snert inbegrepen zitten in de prijs ter waarde van €6,00", aldus Sanne Brink. 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon