Hooghuis Heesch zoekt samenwerking met De Eijnderic

February 22, 2019

In de week van 8 april neemt het Hooghuis Heesch voor het eerst de centrale examens D&P af. De overheid is voornemens om vanaf 2021 alle leerlingen binnen de theoretische leerweg van het VMBO ook een praktijkvak te laten volgen. Met de afname van het centraal schriftelijk praktijk examen Dienstverlening & Producten (D&P) heeft Hooghuis Heesch dit nu al ondervangen.

 

D&P is een volledig nieuw vak, wat voortborduurt op het oude intersectorale programma (PIT) dat al jaren aangeboden werd. Waar het intersectorale programma al bezig was met de “21st century skills” als PowerPoint, Excel en word, gaat D&P echt wat verder. Leerlingen leren nu ook werken met Photoshop, ze leren videowerken, moeten een app maken en een website vormgeven. Met de diverse keuzevakken in leerjaar 3 kunnen ze zich breed oriënteren op de toekomst door 5 keuzes te maken uit 25 verschillende vakken als robotica, gamedesign, voeding en bewegen en nog vele andere vakken.

 

Dit jaar worden alle vaardigheden voor het eerst getoetst worden middels een centraal schriftelijk praktijk examen. Een van de examenonderdelen is het onderdeel koken. Om de leerlingen optimaal de ruimte te geven voor hun kookexamen heeft Hooghuis Heesch contact opgenomen met Educatief en Creatief centrum de Eijnderic.  

 

De Eijnderic is een vrijwilligersorganisatie die een breed aanbod aan culturele activiteiten biedt aan de inwoners van Bernheze.

 

De Eijnderic beschikt over een semiprofessionele keuken met alle benodigde voorzieningen om 5 leerlingen tegelijk te examineren. Daarmee kan het Hooghuis Heesch alle 100 examenleerlingen examineren in een week tijd. Bovendien is het fijn dat de leerlingen in alle rust hun examen  kunnen afnemen, zonder dat ze hierbij gestoord worden door andere leerlingen.

 

Mogelijk kunnen Hooghuis Heesch en de Eijnderic in de toekomst meer voor elkaar betekenen, denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van docenten en het aanbieden van stagiaires. Met het afnemen van het examen bij de Eijnderic is een eerste stap gezet.

 

Foto: De Eijnderic

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon