Kunstmaatjes schitteren in theater De Lievekamp

February 8, 2019

Op maandag 11 februari om 19.00 uur staan er 45 paren kunstmaatjes nerveus in de coulissen van de grote theaterzaal in De Lievekamp te Oss. Het zijn 45 kinderen van de Nicolaasschool uit Oss en 45 deelnemers met een verstandelijke beperking. Zij laten tijdens deze bijzondere voorstelling zien hoe ze naar elkaar toe gegroeid zijn en wat ze samen geleerd hebben. Binnen het project Kunstmaatjes 2.0 is er gedurende 7 weken, onder begeleiding van kunstdocenten en met hulp van vrijwilligers, begeleiders en leerkrachten, met elkaar samen gewerkt binnen vijf kunstdisciplines: theater, poëzie, dans, beeldende kunst en muziek. Kunstmaatjes 2.0 wordt gerealiseerd in samenwerking met de Nicolaasschool, de Kunstfabriek, Stichting Dichterbij, Basisschool HUB Oss en Blinq Dagbesteding.

 

Kunstmaatjes 2.0
De kracht van Kunstmaatjes 2.0 is dat verschillende doelgroepen elkaar in gelijkwaardigheid ontmoeten. Kunstmaatjes draait om begrip krijgen voor elkaar, dat je gewoon kunt samenwerken met iemand ondanks dat hij/zij bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Dat beperkingen naar de achtergrond verdwijnen en dat je juist elkaars kwaliteiten leert zien.

 

Jubileum
Het project Kunstmaatjes bestaat nu 10 jaar. Afgelopen jaren is het een groot nadeel geweest dat er slechts 14 duo’s konden deelnemen aan dit prachtige project. Kunstmaatjes is een ervaring die we meer deelnemers willen en kunnen geven. Vanaf dit jaar kunnen we veel meer mensen betrekken! Vandaar nu dus ook de naam Kunstmaatjes 2.0.

 

Impact
Het effect van Kunstmaatjes 2.0 is een waardevolle ervaring voor het leven. De maatjes leren respect te krijgen voor elkaar, vriendschappen worden gesloten en de maatschappelijke betrokkenheid wordt vergroot. Mensen met een beperking hebben zelf aangegeven dat ze minder ‘eng’ of ‘gek’ gevonden willen worden en dat ze juist veel talenten hebben.

 

412TV
Wij hebben Kunstmaatjes de afgelopen weken gevolgd en het verslag hiervan kun je hier terugkijken. 

 

 

                     

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon