Modelbouwvereniging De Wissel vertrekt na 35 jaar uit De Lievekamp

October 9, 2018

In 2017 vierde Vereniging MBV De Wissel nog hun veertigjarig bestaan, maar op dit moment is de vreugde ingeruild voor afscheid. Hun verenigingsruimtes die zich bevinden in de kelders van Theater De Lievekamp moeten zij per september 2019 verlaten. Na 35 jaar moeten zij dus afscheid nemen van hun vertrouwde plek.

 

Om te kunnen blijven bestaan zijn zij dus dringend op zoek naar een nieuwe clubruimte. Een nieuwe ruimte moet nieuwe kansen bieden. In de loop der jaren is in Oss al veel verloren gegaan. Door de kennis en vaardigheden die bij de leden van deze vereniging ligt kunnen zij de geschiedenis laten herleven als componenten in de modelbouw. Hiermee kunnen zij de geschiedenis dus tastbaar maken zoals het oude station met goederenloods van het oude Van Gend en Loos of het seinhuis tegenover Van Alem. 

 

Wij zoeken, maar onze mogelijkheden zijn beperkt, we doen een beroep op ambtenaren en politiek van de Gemeente Oss om ons daarin bij te staan, behulpzaam te zijn. Wellicht ook een oproep aan het bedrijfsleven, aan bijvoorbeeld de zakelijke erfgenamen van Organon, waar vroeger het klooster stond met daarvoor het vertrekpunt van de tram naar Veghel?

 

Nog één keer rijden de treinen voor de seinen definitief op rood gaan in de kelders van De Lievekamp. Nog één keer werken we hard om een mooie open weekend te organiseren op 3 en 4 november aanstaande. Leden laten zien wat zij hebben gebouwd, het oude raadhuis op schaal, het project Sporend Oss, de clubbaan, waar juist nu extra hard aan wordt gewerkt om te laten zien hoeveel kwaliteit onze vereniging in model kan leveren.

 

Het open weekend vindt plaats op zaterdag 3 november van 14:00-17:00 uur en zondag 4 november van 10:00-17:00 uur. De ENTREE is GRATIS

 

Verdere info: opendag@mbvdewissel.com, www.mbvdewissel.com of via het secretariaat 0413-250173

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Open dag fietscrossclub FCC Oss

September 12, 2019

1/2
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon