Onthulling JeugdGrootvorst Oskaris XV en ‘CD-Presentatie’

January 22, 2019

Zondagmiddag 20 januari werd in een gezellige gevulde wijkcentrum De Hille JeugdGrootvorst Oskaris XV en JeugdAdjudant Merlijn onthuld bij Prinselijke Carnavals Stichting de Raauw Ossekar.

 

Toch was het een bekend gezicht voor de aanwezige: Nog geen 15 minuten eerder had hij afscheid genomen als Oskaris XIV. Sten van Herpen is ook JeugdGrootvorst Oskaris XV. Navraag bij President Mari. “Sten is afgelopen Carnaval ziek geweest. Hij heeft nauwelijks plezier kunnen beleven aan zijn JeugdGrootvorstschap. Wij vonden dat hij nogmaals de jeugd mag aanvoeren.”  Ook de Grootvorst Sander dun Urste is in zijn nopjes. Want Sten is zijn zoon, kunnen ze SAMEN de scepter zwaaien bij de Raauw Ossekar.

 

Oskaris XV heeft als JeugdAdjudant Merlijn (Florack) gekozen.  Sten en Merlijn (beide 12 jaar) kennen elkaar van school: het Baken, hoewel Merlijn sinds begin van het schooljaar op de Visio school in Grave zit. Merlijn was al erg enthousiast over Carnaval toen Sten vorig jaar een spreekbeurt gaf in hun klas. Dus er was een snelle JA op de vraag of hij Sten’s Adjudant wou worden. Nu er geen dagelijks contact meer is wordt er veel gekletst via App/Facetime of telefonisch.

 

In zijn openingsspeech beloofde Oskaris XV veel vitamientjes te gaan eten om zo te zorgen dat hij niet ziek is met Carnaval. Want met zijn Adjudant Merlijn willen ze SAMEN veel lol maken.

 

De hobby’s van Sten zijn natuurlijk Carnaval. En sinds begin van dit schooljaar is hij actief bij de Jeugdbrandweer Oss.

 

Merlijn zit op Judo.  Luistert graag naar muziek van vroeger en nu. Een feestje bouwen kun je ook aan hem overlaten, liefst elke dag. Maar Merlijn helpt ook graag andere mensen.

 

Sten en Merlijn delen samen dezelfde Youtube helden zoals Enzo Knol en Dylan Haegens. Ze bouwen ook graag SAMEN met Lego. Maar ook snoepen ze (heel) graag. Zij waren dan ook erg blij met de snoep kadootjes die ze van de JeugdHoogheden hebben gekregen. Het nieuwe jeugdkoppel werd gefeliciteerd door de JeugdHoogheden uit het Ossekoppenrijk, Rottenrijk, Knollenrijk en De Heikneuters.

 

“CD-Presentatie”

Eerder die middag werd de ‘Eerste’ CD van het 38ste MCLF aangeboden aan het Boerenbruidspaar Caat en Tinus, StadsPrins Gerard dun Urste en Adjudant Frits en Grootvorst Sander dun Urste en Adjudant Jeroen. Gezamenlijk drukte zij op een levende knop waarmee de downloadpagina van het 38ste MCLF werd onthuld. Op de downloadpagina staan de 5 finalisten en winnaar van de SmaakKraker. Deze carnavalsliedjes kunnen gratis gedownload worden. De downloadpagina is bereikbaar via de banner op de website van Kliknieuws (www.kliknieuws.nl/regio/oss).

 

Bijna alle finalisten brachten die middag hun carnavalslied nogmaals ten gehore. De Carnavalsliedjes kunnen gratis worden gedownload dankzij een zestal sponsors. Tot het halvastenweekend kunnen ze gedownload worden.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon