Osse Jade (21) nummer 3 op kieslijst Provinciale Staten voor GroenLinks

November 27, 2018

Met een sterk vernieuwde kandidatenlijst voor Provinciale Staten gaat GroenLinks de verkiezingen in met als hoofddoel zitting in de Gedeputeerde Staten. Met Tom Ludwig (29), Jade van der Linden (21) en Michiel Philippart (30) komen er minimaal drie nieuwe gezichten in de nieuwe statenfractie.

 

,,Het is een prachtige mix van jong en oud, ervaren en leergierig”, benadrukt een opgewekte lijsttrekker Hagar Roijackers, die de komende maanden volle bak campagne gaat voeren door heel Noord-Brabant. ,,GroenLinks gaat groter worden dan ooit. Hierdoor ligt het voor de hand dat wij via het provinciaal bestuur Brabant daadwerkelijk gaan veranderen. Dat is ons doel met ons prachtige verkiezingsprogramma.” 

 

Jade van Der Linden, nu 21 jaar, is één van de jongste kandidaat-statenleden op de kieslijst van GroenLinks Brabant. Zij komt uit Ravenstein en is
momenteel ook burgerraadslid in Oss. Van der Linden: "Ik wil een brug zijn
tussen een jonge generatie, die misschien wel voor de eerste keer naar de
stembus gaat, en onze partij. De jonge generatie, waar ik zelf ook deel van
uitmaak, zal ons scherp houden". 

 

Statenlid Anne van Diemen, Bart Verkade, Daisy Petrona en Nicky van Wanrooij completeren de lijst tot en met nummer 8 en maken eveneens kans om in de Provinciale Staten te komen gelet op de peilingen. Huidige statenlid Patricia Brunklaus en Nelleke van Wijk vervolmaken de top-10. 

 

Tijdens de algemene ledenvergadering werd naast de kandidatenlijst ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. In totaal dienden de leden meer dan honderd amendementen in, waarvan een groot deel de goedkeuring van de aanwezigen kon wegdragen. ,,Het is een ijzersterk programma om onze provincie duurzaam te veranderen. Wij gaan ons hard maken voor een gezondere en leefbaardere omgeving, waar niet alleen welvaar, maar ook het welzijn telt”, zei Roijackers na afloop. ,,Het is tijd voor GroenLinks in ons prachtig Brabant.”  

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten

February 24, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon