Osse bedrijven massaal achter School voor Hart

February 15, 2019

School voor Hart, een initiatief om kinderen op middelbare scholen in Oss reanimatietraining te geven, krijgt niet alleen massale steun van scholen, maar ook van het bedrijfsleven. En dat is in meerdere opzichten belangrijk.

“Inmiddels ondersteunen alle middelbare scholen in de gemeente Oss ons plan”, vertelt Joris Elbers van School voor Hart. “Maar daarvoor is natuurlijk wel geld nodig. Voor oefen-AED’s en reanimatiepoppen, maar ook voor het opleiden van docenten. Daarom zijn we heel blij met de steun van veel bedrijven uit Oss.”

Inmiddels telt School voor Hart twaalf zogeheten gouden supporters en ongeveer vijftig bedrijven die zich ‘rode supporter’ mogen noemen. Elbers is niet alleen blij met de financiële steun, maar ook met signaal dat daar vanuit gaat. “Heel Oss toont zich betrokken. Je merkt dat we het belangrijk vinden dat iedereen kan reanimeren, zodat we iemand kunnen helpen die neervalt. Kennis over reanimeren en de werking van een AED kan echt levens redden. De eerste minuten na een hartaanval zijn cruciaal.” 

Eén van de nieuwe sponsoren is het Osse ondernemersnetwerk Triple O. Angel Nellen, directeur van Nellen Schoonmaakdiensten en lid van Triple O, staat vierkant achter het initiatief. “Ik zag een presentatie en was meteen onder de indruk. Het is enorm belangrijk dat ook kinderen in zo’n situatie over een drempel durven te stappen en weten wat ze moeten doen. Dit is een heel mooi initiatief dat we met Triple O graag ondersteunen.”

“Op vrijdag 10 mei maken we de opbrengst van onze actie bekend tijdens het evenement School voor Hart”, vertelt Elbers. Dat wordt georganiseerd op de Talentencampus in Oss. In de ochtend nemen leerlingen van Het Hooghuis en het Maaslandcollege deel aan een hardloopwedstrijd die finisht in het stadion van TOP Oss. Ook zijn er reanimatietrainingen voor de gouden supporters. Elbers: “Zij mogen allemaal zes mensen meenemen die worden opgeleid tot AED-reanimatie-deskundige.”

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Oud-Ossenaren gezocht die zijn geëmigreerd

February 19, 2020

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon