Stichting Theaterstof komt met rauwe opera 'Bende van Oss'

January 29, 2019

De Stichting Theaterstof initieert en produceert theaterproducties die direct betrekking hebben op thematieken uit het maatschappelijk domein. Of, zoals in de doelstelling beschreven staat: Theaterstof stelt zich, ter bevordering van sociale cohesie, onderling begrip en een gezonde leefomgeving, ten doel verschillende samenwerkingsverbanden te leggen waarbij gebeurtenissen en onderwerpen uit het maatschappelijk domein (als geloof, seksualiteit, acceptatie, historie, toekomst etc.) op creatieve wijze besproken, gedeeld en gepresenteerd worden.

 

Onder leiding van professionals wordt halfjaarlijks een themavoorstelling uitgevoerd die direct betrekking heeft op bovenstaande.

 

Op dit moment is men reeds druk doende met een reprise van de in opdracht van Hospice en Thuishuis Oase door p.a. producties geproduceerde en geregisseerde 'De Goede Dood', van Wannie de Wijn. Met deze productie stond vorig jaar februari een regionale cast op de planken van de Rabozaal van Theater De Lievekamp. Publiek en pers waren laaiend enthousiast en zwaar onder de indruk.

 

Bende van Oss

Theaterstof heeft het initiatief genomen om een rauwe opera over De Bende van Oss te maken. Voor deze productie zal een cast samengesteld worden van bij voorkeur mensen die het authentieke plat Oss beheersen. Hoe het dan zit met verstaanbaarheid? Een heuse boventiteling -in de opera niet vreemd- zal meelopen. Het script wordt vervaardigd door Peter van Aar, de muziek zal van de hand zijn van componist Tom Löwenthal en historicus Drs. Leo Hoeks zal de dramaturgie bewaken. Van het woord opera hoeft overigens niemand te schrikken.

 

Deze productie zal een ouderwets eigentijdse muziektheaterproductie worden. Maar zoals gezegd: rauw met vleugen romantiek, oprecht en eerlijk!

 

Foto: Sigma Pictures

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Zelfstandig ondernemers kunnen digitaal bijstand aanvragen

March 27, 2020

1/4
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon