Ultieme operabeleving in Lievekamp door virtuele akoestiek

February 23, 2019

Op donderdag 28 februari is één van de populairste opera’s uit de geschiedenis te zien in theater De Lievekamp: ‘De Barbier van Sevilla’ van Gioacchino Rossini door de Staatsopera van Tatarstan. Door de nieuwe virtuele akoestiek van het theater wordt de galm van een echte concertzaal nagebootst voor een ultieme operabeleving.

 

De Barbier van Sevilla

De komische opera ‘De Barbier van Sevilla’ van Rossini is één van de populairste uit de geschiedenis. Dit dankt de opera aan kostelijke zangstukken vol sprankelende levendigheid en virtuoze zang. Rossini beschikte over een onfeilbaar gevoel voor muzikale humor. Een van de mooiste voorbeelden van zijn raffinement en grappige orkestrale effecten is de wereldberoemde aria van Figaro. De komische opera vertelt het verhaal van de verliefde graaf van Almaviva, die de hulp inroept van de Barbier van Sevilla om hem in contact te brengen met de mooie Rosina. Dit meesterwerk van Rossini wordt op donderdag 28 februari in De Lievekamp gebracht door de Staatsopera van Tatarstan uit Kazan.

 

Virtuele akoestiek

Door de aanschaf van zeer hoogwaardige elektronica is de virtuele akoestiek in de Grote Zaal van De Lievekamp een nabootsing van de reflecties en galm van een echte concertzaal. Hierdoor kunnen bezoekers optimaal genieten van deze klassieke opera.


Kaartverkoop
Toegangskaarten voor de opera ‘De Barbier van Sevilla’ op donderdag 28 februari, aanvang om 20.15 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp, kunnen vanaf € 37,00* worden gereserveerd via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 - of via www.lievekamp.nl.


*excl. € 1,25 ticketfee

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Maashorst Trailrun krijgt vervolg op zondag 5 april 2020

December 19, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 412MEDIA

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon